Dispar conturile de Instagram! Specialiștii avertizează. Ce nu trebuie să faci în niciun caz

21 oct. 2022
Dispar conturile de Instagram! Specialiștii avertizează. Ce nu trebuie să faci în niciun caz

Alertă de fraudă pe Instagram. Toți cei care au conturi pe platforma de socializare trebuie să rămână vigilenți, în caz contrar, riscă să își piardă conturile.

S-au intensificat campaniile de phishing pe Instagram. Pentru a evita eventualele neplăceri, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică vine cu câteva recomandări pentru utilizatori.

Sursa citată anunță că mai nou, atacatorii au ajuns să se folosească de conturi compromise de Instagram pentru a-și convinge victimele să furnizeze link-uri de resetare ale parolei.

”Continuă campania de tip phishing care vizează utilizatorii reţelei sociale Instagram. Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de Instagram pentru a convinge potenţialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms”, a transmis DNSC.

Ce se întâmplă mai departe? Ei bine, atacatorii spun că au nevoie de link-ul din sms pentru a obţine un vot într-un concurs online, însă realitatea este cu totul alta.

Utilizatorii care dau link-uri pentru resetarea parolei riscă să își piardă accesul la cont, iar recuperarea acestuia poate fi una extrem de dificilă.

Cum ajungi să rămâi fără cont de Instagram

”Nu furnizaţi altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, chiar dacă sunt prieteni sau cunoscuţi, pentru că astfel puteţi pierde accesul la cont. Atacatorii să se folosesc de opţiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forţa modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva doreşte să vă fure contul”, au mai transmis specialiştii DNSC.

Sursa citată recomandă tuturor utilizatorilor de Instagram să evite accesare link-urilor venite din surse necunoscute și să fie atenți la corectitudinea gramaticală a textului primit.

De asemenea, se mai recomandă autentificarea cu doi factori din setările Instagram, astfel încât contul să poate fi protejat. Cei care au fost deja victime și din păcate și-au pierdut contul, nu pot face altceva decât să se adreseze Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui.