Elon Musk a anunțat că de acum Tesla poate fi cumpărată și cu bitcoin

25 mart. 2021
Elon Musk a anunțat că de acum Tesla poate fi cumpărată și cu bitcoin
Elon Musk, chairman and chief executive officer of Tesla Motors Inc., speaks in front of a Tesla Model S electric car on day two of the 2010 North American International Auto Show in Detroit, Michigan, U.S., on Tuesday, Jan. 12, 2010. The 2010 Detroit auto show runs through January 24 and features 60 new vehicle premieres. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images

Fenomenul bitcoin ia amploare, iar excentricul Elon Musk îi dă un imbold important. Acesta a anunțat prin intermediul unei postări pe contul să de Twitter că de acum înainte clienţii Tesla îşi vor putea plăti autovehiculele electrice cu bitcoin.

„Acum puteţi cumpăra un Tesla cu bitcoin”, a scris miliardarul pe Twitter, care a ținut să precizeze și că opţiunea va fi disponibilă și în alte țări decât Statele Unite ale Americii începând cu sfârșitul anului 2021.

Reprezentanții Tesla au transmis în urmă cu o lună că au cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Acștia au spus încă din acel moment că vor accepta bitcoin că și mod de plată al mașinilor, ceea ce a dus la un boom în ceea ce privește bitcoinul care a atins un nivel record de aproape 62.000 de dolari.

Bitcoin este considerat o investiție profitabilă de Elon Musk

După anunțul lui Elon Musk de pe Twitter, bitcoin a înregistrat o creștere cu 4% și s-a vândut la 56.429 dolari.

Miliardarul a mai precizat și toate încasările sub formă de bitcoin nu vor fi convertite în monedă tradițională, ci acestea vor fi considerate mai degrabă o investiție în viitor.

În momentul de față sunt destul de multe companii care acceptă plățile în bitcoin, dar acestea folosesc procesoare de plată specializate, care convertesc criptomoneda în dolari şi trimit suma companiei. Trebuie subliniat faptul că toate criptomonedele sunt acum extrem de volatile și au timpi de procesare destul de mari.

Mastercard și Bank of New York iau în calcul investițiile în bitcoin, în timp ce Uber nu

După anunțul Tesla legat de bitcoin, Mastercard Inc şi Bank of New York Mellon Corp s-au arătat interesate de acest activ, ceea ce a generat predicţii că bitcoin şi alte criptomonede vor deveni o parte obişnuită a portofoliilor de investiţii.

Totuși directorul executiv al Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat că nu intenționează să investească în bitcoin, dar că pe viitor Uber ar putea accepta diferite criptomonede ca metodă de plată.

În momentul de față și cei de la General Motors Co analizează dacă bitcoin poate fi acceptat ca plată pentru mașinile pe care le comercializează.