Ford vrea să producă doar mașini electrice până în 2030. Ce se va întâmpla cu fabrica de la Craiova

21 mart. 2021
Ford vrea să producă doar mașini electrice până în 2030. Ce se va întâmpla cu fabrica de la Craiova
Foto: Facebook

Gigantul auto Ford are în plan ca până în anul 2030 să ajungă să producă doar autoturisme electrice. În România, compania americană are fabrica de la Craiova, unde produce modelele Ford EcoSport și Ford Puma, două modele foarte apreciate.

Reprezentanții Ford au declarat că și țara noastră este luată în calcul, când vine vorba despre planurile de electrificare, la nivel global și asta pentru că uzina de la Craiova este una pe care o consideră foarte importantă.

Ford a investit un miliard de euro în fabrica de la Koln

În urmă cu o lună, Ford a anunțat că a investit un miliard de euro în fabrica sa din Saarlouis, Koln, Germania. Aceasta va fi în curând cel mai important centru de producție a vehiculelor electrice. În momentul de față, aici se produce celebrul hatchback Fiesta. Modelele electrice vor fi complet nou și se vor adăuga modelului Fiesta, care va rămâne tot la Koln.

„Koln nu va fi ultima fabrică ce va fi electrificată. Vom face mai multe anunțuri, pe măsură ce avansăm și începem să facem investiții. Avem Saarlouis (Germania), Valencia (Spania) și, de asemenea, Craiova, care este o fabrică foarte importantă pentru noi, în acest moment. România este foarte competitivă din punct de vedere al costurilor, ceea ce este un atu important pe care îl avem”, a transmis Stuart Rowley, președintele Ford Europe, într-un interviu pentru Automotive News.