Glovo sau FoodPanda? Unde este mai ieftin să comanzi online aceleași produse

29 nov. 2021
Glovo sau FoodPanda? Unde este mai ieftin să comanzi online aceleași produse

Aplicațiile de livrare a comenzilor online au cunoscut o ascensiune fulminantă în special în perioada pandemiei. Deși concurența este mare pe piață, în momentul de față duelul pare că se poartă între Glovo și FoodPanda, acestea fiind cele mai cunoscute de pe piață. Cele două companii au și cele mai multe contracte cu terțele părți.

Prin Glovo sau FoodPanda, clientul își poate comanda orice dorește, din oferta pe care cele două aplicații o pun la dispoziție. De exemplu, dacă un client dorește să i se aducă un meniu de la Mc Donald’s și nu are chef să iasă din casă, poate descărca una dintre cele două aplicații și plasa comanda online.

Trebuie să completeze adresa și o metoda de plată, care poate fi card sau livrarea la sosirea comenzii. Pe lângă costul produselor comandate, există și o taxă de livrare, care a început să crească din ce în ce mai mult.

Glovo sau FoodPanda? Care este mai ieftin?

De exemplu la Glovo este cel mai scump. Dacă faci o comandă la Mc Donald’s sub 45 de lei, atunci taxa de transport devine 8 lei plus încă 4 lei, iar dacă a și plouat un pic, ți se mai adaugă încă 3 lei pentru că este vremea rea. Ceea ce înseamnă că dacă ai comandat de exemplu un meciu de 21 de lei, vei plăti transportul încă 15 lei, ceea ce nu este deloc atrăgător.

FoodPanda este mult mai ieftin, cel puțin în această perioadă. Pentru aceeași comandă, percepe o taxă de doar 6 lei, adică mult mai mică prin comparație cu Glovo. Este de așteptat ca și această companie să ridice prețul sau poate Glovo va reveni la scoruri mai decente.

Profitând de numărul mare de clienți care și-au descărcat deja aplicați și și-au completat datele personale plus cele de pe card, Glovo profită și crește permanent taxa de livrare.

De cealaltă parte, FoodPanda caută noi adepți, așa că lasă prețul mai jos. Momentan dacă este să alegeți între două aplicații, verificați-le pe ambele pentru că diferențele s-ar putea să fie chiar duble.