Mai este puțin! Pe ce dată va începe Black Friday 2021. Vor fi reduceri mai mari ca oricând

14 oct. 2021
Mai este puțin! Pe ce dată va începe Black Friday 2021. Vor fi reduceri mai mari ca oricând
Sursa foto: Pixabay

Se împlinesc în acest an 10 ani de la introducerea fenomenului Black Friday în România. De la an la an, tot mai mulți români, dar și din ce în ce mai multe magazine au venit cu oferte, mai ales anul trecut, atunci când comerțul online a explodat.

Ca în fiecare an, se apropie vremea reducerilor de Black Friday, când românii vânează ofertele magazinelor în încercarea de a pune mâna pe produsul pe care și-l doresc, la cel mai mic preț posibil. În general, cei mai avizi de cumpărături în această perioadă sunt bărbații și tinerii cu vârste între 24 și 34 de ani.

De la introducerea conceptului în România și până în prezent, zeci de lanțuri de magazine au ajuns să ofere reduceri în această perioadă, iar acest eveniment va avea loc și în acest an. eMAG, retailer-ul online care a adus conceptul de Black Friday în România, a anunțat că în 2021 evenimentul atât de așteptat va avea loc pe data de 12 noiembrie.

Vânzări record în 2020

Anul trecut s-au înregistrat, într-o singură zi, 12,4 milioane de vizite, iar valoarea produselor comandate a fost de 585.7 de milioane de lei, cu 17% mai mult decât în 2019. Potrivit eMAG, printre produsele speciale comandate în 2020 de Black Friday s-au numărat 15 mașini, sute de închirieri de rulote, 1.881 de teste RT-PCR și servicii medicale, 8,8 kg monede și lingouri de aur, 53.000 litri de carburant, 1.220 nopți de cazare.

În primul minut de la start s-au comandat 8.260 de produse, iar comanda cu cele mai multe produse a fost plătită online cu cardul și a conținut 97 de produse distincte din categorii precum băcănie, băuturi și produse pentru îngrijirea locuinței.

„Printre produsele care se regăsesc în oferta eMAG Black Friday se numără televizoare, telefoane, laptopuri, produse din categoria Fashion, articole sportive, electrocasnice, accesorii pentru casă și grădină, produse de îngrijire personală pentru adulți și copii, mobilă, jucării, anvelope și produse speciale”, se arată pe portalul retailer-ului.

De asemenea, eMAG mai menționează că în această zi vor fi reduceri și la partenerii din Marketplace.