Merită să-ți cumperi mașină electrică? Cât costă să încarci o Dacia Spring și în cate ore va avea bateria plină

20 ian. 2023
Merită să-ți cumperi mașină electrică? Cât costă să încarci o Dacia Spring și în cate ore va avea bateria plină

O bună parte dintre români preferă să își achiziționeze o mașină electrică, fie din motive ce țin de prețul carburanților, fie pentru a nu plăti taxe de poluare.

Oricum ar fi, înainte de achiziționarea unui astfel de autovehicul ar trebui să ne informăm cu privire la costurile pe care o astfel de mașină le implică.

Printre români, Dacia Spring este în continuare mașina electrică cea mai populară și asta datorită prețului mic de achiziție.

Merită achiziționată o mașină electrică?

Cei care au de gând să își achiziționeze o mașină ar trebui să știe ce costuri presupune o mașină electrică. Așadar, evmarket.ro a efectuat un astfel de calcul.

Concret, sursa anterior citată a înmulțit capacitatea netă a bateriei cu prețul unui kWh pe contractul de furnizare energie electrică.

Dacia spune că modelul Spring are o baterie cu o capacitate netă de 26,8 KWh, în timp ce prețul mediul pentru un kWh, pentru persoanele fizice, este de 1,1 lei. Astfel o încărcare a modelului Dacia Spring va costa aproape 30 de lei.

Sursa anterior citată mai spune că pentru a încărca o mașină electrică la o stație de curent alternativ publică trebuie să plătim 50 de lei, în timp ce pentru stațiile cu încărcare rapidă vor plăti 90 de lei.