Pentru a avea șanse mai mari la cazinou trebuie să înțelegi cerințele de rulaj

30 ian. 2023
Pentru a avea șanse mai mari la cazinou trebuie să înțelegi cerințele de rulaj

Cerințele de rulaj – cea mai mare temere a multor jucători de la cazino. În caz că nu știi ce sunt cerințele de rulaj, acestea reprezintă suma pe care un jucător trebuie să o joace pentru a putea retrage banii.

De regulă, cerințele de rulaj se aplică la cazinourile online. La cazinoul online poți juca poker ca la aparate și te poți bucura de multitudinea de jocuri pe care ți-o oferă. Acest articol îți va explica mai pe larg cum funcționează cerințele de rulaj, precum și cum să le folosești în avantajul tău.

Cum funcționează cerințele de rulaj?

Cerințele de rulaj le vei regăsi de cele mai multe ori la bonusurile pe care le primești la cazinourile online. Toate bonusurile pe care le vei primi de la cazino, fie ele bonusuri cu depunere sau bonusuri fără depunere, vor avea atașate și cerințe de rulaj. De obicei, atât suma pe care tu ai depus-o pe site, cât și suma pe care ai primit-o bonus vor fi supuse unor termene și condiții, denumite și cerințe de rulaj.

Cerința de rulaj se referă la numărul de ori pe care va trebui să pariezi bonusul pe care l-ai primit pentru a putea scoate banii câștigați cu ajutorul acestuia. Pe lângă asta, cazinourile au de obicei și o sumă minimă pe care trebuie să o ai în cont pentru a putea retrage banii. Cerința de rulaj o să difere de la un cazino la altul, astfel că va fi nevoie să cauți acele oferte care par a fi mai avantajoase. Cazinourile au o rubrică de termene și condiții unde vei putea să citești și despre cerințele de rulaj de la diferitele bonusuri pe care le au.

Ce semnifică aceste cerințe de a rula o sumă de bani

Faptul de a rula o sumă de bani într-un cazino înseamnă pur și simplu a pune un pariu pe oricare dintre jocurile tale favorite, fie că vorbim de poker, blackjack, ruletă sau alte jocuri. Practic, tu contribui la cerințele de rulaj în momentul când folosești bani de pariat din bonusul primit. Hai să vedem și care sunt unele cerințe de rulaj pe care le vei întâlni la cazinourile online, în special când pariezi pe sporturi.

O regulă des întâlnită este aceea că vei primi bani doar atunci când vei câștiga. Să presupunem că alegi să plasezi un pariu pe banii tăi. Atunci când câștigi vei primi banii tăi înapoi, precum și suma pe care ai câștigat-o. Însă, în cazul în care alegi să te folosești de bonus pentru a paria, vei primi doar suma pe care ai câștigat-o din pariu, fără cea bonus. Așadar, în cazul în care ai 100 de lei bonus, îi pariezi și câștigi dublu, tu practic vei rămâne doar cu cei 100 de lei câștigați. Acest lucru se va aplica la orice metodă de plată vei folosi.

Limita de timp este cea care îi presează pe majoritatea jucătorilor. Chiar dacă vei primi un bonus mai mic sau mai mare, cazinoul va vrea să joci acel bonus într-un anumit interval de timp, care poate începe de la 5-7 zile până la o lună. Dacă nu vei reuși ca în intervalul respectiv să atingi cerințele de rulaj în ce privește suma, atunci orice bonus vei mai avea în cont va fi anulat după ce a trecut perioada de timp stabilită de cazino pentru bonus. Fiecare dintre aceste condiții, atât în ce privește suma, cât și perioada de timp în care trebuie să fie satisfăcute vor varia în funcție de cazinoul pe care îl alegi.

Perioada de timp în care trebuie să le termini depinde și de jocul la care primești bonusul. Spre exemplu, dacă primești rotiri gratuite la sloturi, este foarte probabil ca acestea să expire în 24-48 de ore, de aceea verifică mereu după ce primești un bonus cât timp ai la dispoziție pentru a îndeplini cerințele de rulaj.

O altă regulă pe care o vei găsi este legată de suma maximă pe care o poți paria. Practic, cazinoul poate să stabilească ce sumă maximă poți folosi din bonus într-o zi. Sloturile sunt cele la care se aplică cel mai des astfel de limitări, iar suma maximă pe care o poți paria diferă de la un cazino la altul. Suma maximă de pariat poate să fie aplicată și la fiecare pariu individual. Spre exemplu, la sloturi nu vei putea paria mai mult de 25-50 de lei la o învârtire. În cazul în care ai depășit suma maximă de pariat pe care cazinoul a impus-o îți va apărea când vrei să plasezi pariul că nu este permis acest lucru sau că dacă vei paria, bonusul tău va fi anulat.

Valoarea pariului pentru bonus este o altă regulă pe care va trebui să o respecți. Ce înseamnă aceasta? Ei bine, un pariu poate să conteze 100% pentru bonusul tău sau poate să conteze doar un anumit procentaj. La sloturi, fiecare pariu va contribui 100% pentru bonusul tău, adică dacă ai pariat 10 lei, toți cei 10 lei vor fi adăugați la cerințele de rulaj pentru bonus. Pe de altă parte, la un joc de cărți poate că o să conteze numai 50%, deci la 10 lei pariați doar 5 vor fi luați în considerare pentru bonus.

O diferență pe care trebuie să o înțelegi este cea dintre pariuri gratuite și bonusuri. Bonusurile vor avea cerințele de rulaj menționate mai sus și vei putea să împarți suma pe care o primești în mai multe pariuri. În schimb, pariurile gratuite au sume fixe ce trebuie folosite complet. Dacă primești un pariu gratuit în valoare de 100 de lei, trebuie să îi folosești toți pentru un pariu. Nu vei putea să pariezi 40, pe urmă 50 și apoi 10 lei.

Concluzie

Pentru a te asigura că beneficiezi de cele mai mari șanse de câștig la cazino, ideal este să citești cerințele de rulaj înainte de a aplica la un bonus, dar și să compari ofertele de la cazinourile online.