Probleme mari pentru DIGI! Toți abonații au fost păcăliți! Atenție mare la facturi

15 mai 2022
Probleme mari pentru DIGI! Toți abonații au fost păcăliți! Atenție mare la facturi

Cei de la DIGI primesc o lovitură neașteptată de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Toți abonații sunt vizați, în condițiile în care grupul a încălcat o regulă destul de importantă.

RCS&RDS a fost sancționat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu o amendă de 10.000 de lei în această săptămână, după o sesizare venită din partea unui post cunoscut de televiziune. Se pare că cei de la DIGI nu vor mări facturile abonaților chiar dacă primesc amendă după amendă.

Vorbim despre postul NCN, care este deținut de Liviu Alexa. La fel cum s-a întâmplat și în cazul Aleph News și de această dată operatorul a încălcat legislaţia privind gruparea televiziunilor în funcţie de tematică, susțin cei de la CNA.

Motivul? Ei bine, postul NCN este poziţionat în alt pachet faţă de televiziunile de ştiri cunoscute, precum Antena 3, Romania TV, Digi 24, Realitatea sau B1 TV, lucru care îl face să fie dificil de găsit de foarte mulți abonați.

Această amendă se adaugă și la cea de 20.000 de lei, pe care cei de la RCS au primit-o pentru o problemă similară, vizând atunci postul Aleph News.

Liviu Alexa a fost cel care a adus în atenția CNA problema cu care se confruntă postul său de televiziune și care îi aduce prejudicii financiare, dar și de audiență.

”Vreau doar să precizez câteva nuanţe vis-a-vis de scuzele, zic eu penibile, ale operatorului RCS care vine şi susţine şi în faţa CNA că nu are disponibilitate tehnică pentru a aşeza NCN sau alte posturi de ştiri în clusterul posturilor de ştiri, să zicem, celebre. Eu nu cred în scuza asta şi m-am interesat foarte bine”, dezvăluia acesta.

Cum explică DIGI problemele

Cei de la DIGI în schimb susțin că tehnic nu este nicio problemă, iar dacă se va interveni în prima parte din grilă, poziția tuturor programelor va fi și ea afectată.

”Tehnic, postul NCN este în pachetul de ştiri retransmis. Tehnic nu e nicio problemă. Aşa cum v-am spus, grila noastră este împărţită în două părţi: prima parte, în care sunt posturile istorice şi care nu s-a modificat de-a lungul timpului şi a doua parte de grilă unde intră treptat posurile care se înfiinţează pe parcurs. (…)

Tehnic, dacă se intervine în prima parte de grilă (unde sunt televiziunile de ştiri istorice – n.r.), se modifică poziţia tuturor programelor din grila noastră şi abonatul este obişnuit ca pe butonul patru, de exemplu, să vadă TVR”, a susţinut Lucian Mihai, reprezentantul RCS la respectivă şedinţă.