Schimbare majoră la DIGI la început de an! Toți clienții trebuie să știe. Ce se întâmplă cu prețul la abonamentele lor

19 ian. 2022
Schimbare majoră la DIGI la început de an! Toți clienții trebuie să știe. Ce se întâmplă cu prețul la abonamentele lor

DIGI trece prin schimbări majore la început de an. După amenda primită de la ANPC pentru o serie de nereguli descoperite, acum, operatorul de telecomunicații este nevoit să ia o altă măsură drastică.

DIGI anunță că a scos la vânzare o subsdiară locală. Anunțul a fost unul oficial, venit din partea reprezentanților RCS-RDS, iar schimbarea va fi una majoră.

Cu alte cuvinte, potrivit sursei citate, firma a vândut o divizie străină, fiind vorba despre o subsidiară locală. Informația nu este una nouă, în condițiile în care la finalul anului trecut, DIGI RCS-RDS a luat decizia de a renunța la o divizie telecom, după ce le-a fost refuzată licența pentru a furniza servicii 5G.

Astfel, încă de la finalul anului, gigantul a ajuns la o înțelegere pentru vânzarea subsidiarei locale către 4iG din Ungaria, la prețul de 625 de milioane de euro.

Unde se duc banii? Ei bine, idivice.ro scrie că suma va fi un beneficiu în plus pentru companie, în condițiile în care DIGI se va putea folosi de ea pentru investiții majore în viitorul apropiat.

Ce pățesc clienții care semnează contractul

Cât despre tranzația efectuată, lucrurile nu au fost atât de roz.  DIGI a trecut printr-un moment de cumpănă atunci, având în vedere faptul că reprezentanții au fost nevoiți să se prezinte în fața autorităților de telecomunicații din Ungaria. Totuși, după negocieri intense și după ce au cântărit ideile, în final, au luat decizia de a ieși de pe piață, în condițiile în care nu s-a reușit furnizarea serviciului 5G.

Clienții care vor avea contract cu grupul 4iG nu trebuie să fie îngrijorați. Vor beneficia de servicii de calitate, având în vedere că operatorul are o experiență vastă în domeniul telecomunicațiilor.

Pe de altă parte, până acum nu știm dacă prețurile serviciilor se vor păstra sau vor fi schimbate, așa că rămâne de văzut ce decizie va lua compania.