Schimbare pentru toți abonații DIGI RCS-RDS! Anunțul făcut de gigantul în telecomunicații. Milioane de clienți sunt afectați

24 ian. 2023
Schimbare pentru toți abonații DIGI RCS-RDS! Anunțul făcut de gigantul în telecomunicații. Milioane de clienți sunt afectați

Clienții DIGI RCS-RDS trebuie să țină pasul cu deciziile pe care gigantul în telecomunicații le ia. Pe lângă ofertele imbatabile lunare, sunt și câteva modificări de care toți abonații trebuie să știe. 

Cei de la DIGI RCS-RDS anunță că vor desființa niște funcții, iar milioane de clienți urmează să fie afectați. În principiu, operatorul își dorește ca toți abonații să fie în siguranță, iar atacurile informatice să poată să fie prevenite.

Astfel, DIGI RCS-RDS a început deja să blocheze mai multe porturi pentru serviciile de internet fix din România. Iar de aceste servicii beneficiază nu mai puțin de 5 milioane de români la momentul actual.

Iar de acele porturi, unii utilizatori chiar aveau reală nevoie, însă din păcate, acum nu le vor mai putea utiliza. DIGI susține că a fost nevoie de o astfel de măsură, în condițiile în care porturile puteau fi folosite pentru atacuri informatice.

Noile modificări făcute de DIGI RCS-RDS afectează milioane de clienți

Cum îi afectează, de fapt, măsura DIGI RCS-RDS pe abonați? Dacă ai o cameră video instalată în casă, NAS-uri, sau dacă obișnuiești să joci diferite jocurile online, aceste lucruri s-ar putea să nu mai fie posibile.

Ce e de făcut deci? Cei de la DIGI le cer abonaților o cerere de deblocare însoțită de un motiv credibil, astfel încât să poată să deblocheze portul respectiv.

Și nu e nevoie să te deplasezi la sediul DIGI pentru a face acest lucru. Întreg procesul tehnic se desfășoară din platforma online Digi RCS RDS, din contul de client, în urma autentificării, iar pașii sunt foarte simpli.

Iar ce se întâmplă acum cu abonații DIGI RCS-RDS nu este neapărat o noutate. Astfel de restricții s-au tot extins în ultimii ani de zile în rândul operatorilor de internet, astfel încât clienții să fie în siguranță în momentul în care stau pe internet.