Se schimbă Facebook și Instagram! Tipul de postări care vor fi ascunse. În plus, utilizatorii vor fi scoși din aplicație cu avertisment

16 oct. 2021
Se schimbă Facebook și Instagram! Tipul de postări care vor fi ascunse. În plus, utilizatorii vor fi scoși din aplicație cu avertisment
Sursa foto: Jeremy Bezanger on Unsplash

Cele două platforme vor trece prin anumite schimbări în următoarea perioadă în privința postărilor și protecției utilizatorilor săi. Ce decizii a luat Mark Zuckerberg și cum vor fi afectați utilizatorii Facebook și Instagram?

În privința Facebook, este vorba despre o măsură mai veche luată de platforma de socializare, care va fi extinsă în zeci de țări. În ianuarie, după atacul derulat de susținătorii lui Donald Trump asupra Capitolului, Mark Zuckerberg anunța că Facebook va afișa mai puțină politică.

Facebook extinde măsura în 75 de țări

Doar câteva luni mai târziu, această măsură a început să-și facă simțită prezența în state precum Statele Unite, Suedia, Spania, Irlanda, Canada, Brazilia, Costa Rica și Indonezia, ca urmare a unei prime faze de test. Acum acest test va fi extins și în alte 75 de țări vor începe să vadă un nivel mai redus de politică în newsfeed. Oficialii companiei nu au precizat despre ce țări este vorba, dar au precizat că nu toți utilizatorii vor fi afectați la început de aceste modificări.

Această decizie ar putea afecta, de asemenea, postările personale ale utilizatorilor, în special aceia care scriu frecvent despre politică pe Facebook, care s-ar putea trezi că de fapt nu vor fi văzute de nimeni.

Instagram, schimbări pentru protecția utilizatorilor

Instagram, pe de altă parte, aduce o serie de modificări ce ar trebui să protejeze utilizatorii săi, după acuzațiile venite din partea unei foste angajate a Facebook. Aceasta declara că este ignorat faptul că Instagram afectează sănătatea mintală a tinerilor și că pune profitul înaintea „binelui public”.

Astfel, Mark Zuckerberg a decis ca Instagram va veni cu o politică prin care tinerii vor fi feriți de orice fel de conținut dăunător. Mai exact, va fi urmărit comportamentul tinerilor care se uită în mod repetat la anumite imagini sau clipuri video care le dăunează sănătatea mintală, iar algoritmul automat al platformei va schimba automat conținutul.

În plus, va fi implementată o nouă funcție care îi va notifica pe tineri că au nevoie de o pauză atunci când petrec prea mult timp pe aplicație. Această modificare este momentan în faza de testare și urmează să fie lansată oficial în curând.