Site-ul unde puteți verifica dacă adresa personală de mail a fost spartă sau compromisă de un terț

16 apr. 2021
Site-ul unde puteți verifica dacă adresa personală de mail a fost spartă sau compromisă de un terț
Foto: omnichannel communication network

În ultimii ani, atacurile cibernetice s-au întețit, iar milioane de date personale au ajuns la hackeri, care apoi le-au vândut pe piața neagră la prețuri considerabile.

Deși autoritățile au încercat să introducă legislația GDPR și tot felul de alte reguli strice prin care să protejeze internauții, până în momentul de față nimic nu pare să fi funcționat.

Datele personale de pe LinkedIn au fost vândute de hackeri

Internetul a luat o amploare, imposibil de controlat și face tot mai multe victime, care cad în plasa hackerilor. Nu puțini sunt cei care s-au trezit cu adresele de mail sparte, iar acolo aveau păstrate date sensibile. Cum ar fi de exemplu parole la carduri sau parole pentru alte site-uri unde efectuau diverse plăți.

Cel mai recent scandal este cel de la LinkedIn, companie deținută de Microsoft. Peste 500.000 de milioane de conturi au fost sparte, iar datele personale au ajuns la hackeri, care le-au vândut în pachete.

Site-ul unde puteți verifica dacă adresa de mail v-a fost spartă sau nu

Prețul a pornit de la 1.000 de dolari și a urcat până spre 10.000 de dolari. Compania nu a dorit să-și informeze abonații cu privire la acest abuz și nici să dea informații cu privire la acest atac.

Experții în securitate cibernetică, ne recomandă, mai ales în acest context global delicat, să ne verificăm periodic adresa de mail. Mai exact să intrăm pe portalul Have I Been Pwned pentru a testa dacă mailul a fost spart sau compromis. Site-ul este ușor de utilizat și oferă inclusiv informații despre modul în care a fost spartă adresa de mail și când.