Top 5 cele mai bune telefoane mobile în 2021. Merită noul iPhone 13?

28 sept. 2021
Top 5 cele mai bune telefoane mobile în 2021. Merită noul iPhone 13?
Sursa foto: Apple

Când vine vorba despre cel mai bun telefon din lume apare mereu întrebarea: iOS sau Android. Fiecare sistem de operare are avantajele și dezavantajele sale, iar dacă în trecut telefoanele cu Android erau mai ieftine, se observă că trendul se schimbă încet în ceea ce privește terminalele de top care vin cu acest sistem de operare.

Achiziția unui telefon în 2021 devine o problemă destul de complicată, lăsând la o parte cele două tabere (iOS, Android) menționate deja. Când cumperi un telefon te aștepți să te țină câțiva ani buni, să aibă o cameră foto și selfie bună, un ecran bun și eventual să te țină și toată ziua bateria pentru a-l putea butona. Iată că va prezentăm mai jos câteva recomandări după ce am studiat mai multe topuri ale site-urilor de specialitate, atât din România cât și din străinătate.

iOS și Android fără compromisuri

Revenim la întrebarea precedentă și pentru a împăca ambele tabere vă spunem că dacă banii nu sunt o problemă și căutați un telefon fără compromisuri atunci fie iPhone 12 Pro Max, fie Samsung Galaxy S21 Ultra sunt o alegere perfectă. Ambele au performanțe de top și camere extrem de bune.

Dacă smartphone-ul produs de Apple are per total cea mai bună cameră foto și video, nici terminalul celor de la Samsung nu este de neglijat în această privință. Samsung Galaxy S21 Ultra reușește în unele situații să depășească performanțele foto ale iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 Pro Max are trei camere pe spate (standard, ultrawide și teleobiectiv) și combinate cu procesarea imaginilor poate produce imagini uimitoare, chiar și în condiții de iluminare slabă. În cazul în care calitatea camerei este cel mai important factor atunci când cumpărați un telefon, atunci 12 Pro Max este telefonul cel mai potrivit.

De cealaltă parte, dacă dimensiunile sale și prețul destul de piperat nu sunt o problemă, cel mai bun telefon Android pe care îl puteți cumpăra este Samsung Galaxy S21 Ultra. Cu un ecran mare de 6,8 inci și cele mai bune camere pe care le puteți avea pe un telefon cu Android, este alegerea fără compromisuri. Și cum spuneam, în unele cazuri, camerele sale pot chiar surprinde imagini mai bune decât iPhone 12 Pro Max.

Ce alte telefoane vă recomandăm

Pe lista de telefoane recomandate pentru 2021, site-urile de specialitate mai enumeră modelul tradițional iPhone 12 și versiunea sa mini, dar și Galaxy S21 și S21 Plus. În cazul în care aveți nevoie de un smartphone care să vă țină toată ziua și aveți neapărat nevoie de stylus, o recomandare este Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Și, pentru a diversifica producătorii, menționăm terminalul celor de la One Plus, OnePlus 9, care are o cameră excelentă ultrawide. Deși este inferior OnePlus 9 Pro, nu faceți prea mari compromisuri dacă îl alegeți pe cel dintâi. De asemenea, de menționat este și smartphone-ul celor de la Google, Pixel 5, care chiar dacă a fost lansat în octombrie anul trecut, rămâne o alegere foarte bună. Pixel 5 are în continuare camere foto bune și performanțe excelente, cu toate că nu la același nivel cu cele recomandate anterior.

Nu în ultimul rând, dacă nu vă grăbiți cu achiziția unui telefon trebuie să vorbim și despre nou anunțatul iPhone 13, care vine cu destule îmbunătățiri față de vechea generație. Menționăm baterie mai mare și ecranul care oferă o luminozitate cu 28% mai mare, dar și noul procesor A15 bionic și senzorul nou, acesta fiind de altfel cel mai mare senzor pe care Apple l-a pus vreodată într-un sistem cu două camere. Prețurile anunțate de Apple pornesc de la 699 de dolari pentru iPhone 13 mini și de la 799 de dolari pentru iPhone 13.