Vrei să te angajezi la Facebook sau Instagram? Compania lui Mark Zuckerberg caută angajați în toată Europa. Ce condiții trebuie să îndeplinești

23 oct. 2021
Vrei să te angajezi la Facebook sau Instagram? Compania lui Mark Zuckerberg caută angajați în toată Europa. Ce condiții trebuie să îndeplinești
Sursa foto: Pixabay

Gigantul social-media Facebook are planuri mari pentru viitor și este în căutare de resursă umană în Uniunea Europeană. Compania americană laudă nivelul de educație a tinerilor din universitățile europene și vrea să-i includă pe mulți în planurile sale din tehnologie.

Ce planuri are șeful Facebook

Concret, Facebook intenționează să creeze 10.000 de locuri de muncă în Uniunea Europeană în următorii cinci ani, după cum a declarat gigantul social media, pentru a ajuta la construirea așa-numitului metavers – o lume online în care oamenii pot folosi diferite dispozitive pentru a se mișca și a comunica într-un mediu virtual.

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg vorbește despre acest metavers din luna iulie și cuvântul, inventat pentru prima dată într-un roman distopic cu trei decenii în urmă, a fost menționat și de alte firme de tehnologie, cum ar fi Microsoft.

Folosind tehnologii precum realitatea virtuală și realitatea augmentată, Facebook intenționează să creeze un sentiment de „prezență virtuală”, care va imita experiența interacțiunii din viața reală. Și, având în vedere că pandemia de coronavirus a mutat o mare parte din întâlnirile de birou în online, ducând la creșterea aplicațiilor de conferințe precum Zoom, companiile mari de tehnologie au văzut o mare oportunitate pentru a valorifica această schimbare.

Vrea să-i conecteze pe toți utilizatorii săi

Facebook, are planuri mari și a investit puternic în realitate virtuală și realitate augmentată, inclusiv prin cumpărarea unor companii precum Oculus. Platforma de social-media intenționează să conecteze cei aproape trei miliarde de utilizatori ai săi prin intermediul mai multor dispozitive și aplicații.

Deși compania nu a spus pentru pentru ce posturi va face angajări și din ce țări, un motiv care se pare că a determinat această mișcare din partea Facebook sunt problemele cu care se confruntă în ultima vreme din partea autorităților din Europa.

În prezent, gigantul tehnologic are deja un birou Reality Labs în Cork, Irlanda și a deschis un laborator de cercetare al inteligenței artificiale în Franța. De asemenea, Facebook a colaborat în 2019 cu Universitatea Tehnică din Munchen pentru a crea un centru de cercetare în domeniul eticii inteligenței artificiale.