Adaugă un strop de sare în cafeaua de dimineață. Experții au descoperit ce efect miraculos are pentru organism

17 nov. 2021
Adaugă un strop de sare în cafeaua de dimineață. Experții au descoperit ce efect miraculos are pentru organism
Sursa foto: Pixabay

Mulți nu se pot trezi dimineața fără doza de cofeină, așa că este un lucru obișnuit pentru aceștia să-și prepare imediat ce s-au trezit cafeaua. Cu lapte sau fără, cu mult zahăr sau deloc dulce, preferințele diferă de la persoană la persoană. Însă nu mulți știu că adăugând puțină sare avem parte de multe beneficii. 

Chiar dacă sună ciudat să adăugăm sare în cafeaua de dimineață, Alton Brown spune că ne vom simți mult mai bine dacă facem acest lucru. Dacă nu știați, Alton Brown este un cunoscut prezentator de spectacole culinare, bucătar, autor, actor, director de fotografie și muzician din SUA.

Astfel, acesta ne recomandă un vârf de sare în cafea pentru a neutraliza gustul amar și aciditatea. În plus, folosind acest truc îmbunătățim dulceața cafelei în mod natural. Însă nu orice tip de sare este indicat.

Potrivit lui Brown, cel mai bine folosim sarea Kosher, care are o granulație mai mare și este puțin procesată. El spune că regula de a adăuga un vârf de sare la cafea este binecunoscută în rândul marilor bucătari, scrie VoxBiz.ro.

Ce beneficii aduce sarea?

Bineînțeles vreți să știți ce beneficii aduce sarea în cafea. Dacă o simplă cană de cafea are beneficii pentru ficat, creier și inimă, sarea vine la rândul ei cu o serie de aspecte pozitive pentru sănătatea noastră. În primul rând dacă ducem lipsă de sodiu, acest truc ne va echilibra nivelul electroliților. În plus, dacă sunteți o persoană care bea multe cești de cafea pe zi, nivelul de sodiu din organism va scădea, dar adăugând vârful de sare vom evita această problemă.

De asemenea, dacă nu am avut la îndemână o cafea de calitate prea bună, sarea îi poate îmbunătăți gustul. Nu în ultimul rând, un vârf de sare reduce producția excesivă de acid gastric care cauzează arsuri stomacale. Pe de altă parte, dacă folosim o cafea de bună calitate nu este neapărat nevoie să adăugăm vârful de sare.

Trebuie menționat că acest truc este deseori folosit în Turcia de către bucătarii de acolo, așa că nu trebuie să te mire dacă ceașca de cafea pe care o consumi are un gust mai deosebit decât ești obișnuit.