Adevărul despre Arbidol, prezentat ca tratament minune în România. Un medic a prezentat ce efect advers grav poate avea în organism

01 nov. 2021
Adevărul despre Arbidol, prezentat ca tratament minune în România. Un medic a prezentat ce efect advers grav poate avea în organism
Foto: Hasty Words from Pixabay

În ultima perioadă, tot mai multe sonore, cu interese majore în business fac lobby pentru un nou medicament, care a fost foarte mult folosit în Rusia, în pandemie. Este vorba despre anti-viralul Arbidol. Acesta nu este autorizat în Europa și Statele Unite ale Americii, iar promovarea intensă a acestuia are drept scop forțarea autorităților de a-l introduce în farmacii.

Însă cetățenii trebuie să știe că Arbidolul este un medicament care poate avea un impact în fazele inițiale ale infectării cu coronavirus, dar nu garantează vindecarea. Rușii l-au folosit foarte mult, dar pentru că numărul cazurilor noi și al morților din cauza COVID-19 a crescut enorm, au cam încetat să-l folosească.

Mai mult decât atât, multe orașe importante, printre care și Moscova au intrat în lockdown din cauza răspândirii masive virusului. În acest context, în România Arbidolul este prezentat ca un tratament minune. Gigi Becali este una din vocile puternice în acest sems.

Gabriel Tatu-Chițoiu, medic la Spitalul Floreasca, avertizează însă că acest leac miraculos dă rezultate minime și că momentan tot vaccinarea rămâne singura soluție. El a arătat și faptul că aproape toți fotbaliștii de la FCSB s-au inefctat cu coronavirus și că deși au fost tratați cu Arbidol nu s-au vindecat.

Între timp, numărul persoanelor care vor să se vaccineze a scăzut din nou considerabil, iar presa internațional numește poporul român drept IDIOȚII EUROPEI. Spitalele sunt arhi-pline, medicii epuizați, iar voluntarii externi care vin să ajute România își fac cruce când ajung aici și se confruntă cu scepticismul național.

Ce efect advers grav poate da Arbidolul: malformații congenitale

„AMAGIRE-NUMELE TĂU SE CHEAMĂ ARBIDOL

Amăgirea existenței unui tratament eficace în COVID-19 în locul vaccinării este întreținută pe diverse canale. Recent un deputat a venit în parlamentul României cu câteva mostre de Arbidol – antiviral originar din Rusia/China -, cumpărat de la Chișinău, folosit în gripă pentru a susține utilizarea lui pe scară largă în Romania. Arbidol este înghițit în acest moment de o grămadă de români în speranța de a nu face COVID în loc de a se vaccina. Despre eficiența/ineficiența lui și a altor virale am vorbit aici. Repet:

Antiviralele nu se iau ca prevenție. Ele se iau (cu rezultate minore daca nu chiar inexistente) in primele zile de boală cu speranta de a nu face o formă severă. Dar numai sub supraveghere medicală și costient fiind de faptul că:

Antiviralele sunt recunoscute pentru potențialul de a induce malformații congenitale la copiii care sunt procreati in timp ce viitorii lor părinți iau antivirale.

In ciuda Arbidol-ului (care, după unele date, nici nu ar mai fi folosit in Rusia) numărul cazurilor COVID si al morților COVID au fost in continuă crestere in Rusia. În prezent Rusia se află în cel mai critic punct al pandemiei ei fapt care poate fi vazut in graficele de mai jos,

…iar echipa de fotbal a lui Becali (mare promotor de Arbidol) este pusa la pamant de Covid, in frunte cu antrenorul ei. Banuiesc ca Becali ii va pune pe baieti sa alerge la meciurui imediat dupa ce testele PCR li se vor negativa…Nu va gasi de cuviinta sa le faca la toti RMN cardiac ca sa depisteze eventuala miocardita indusa de COVID la acestia…, ”, a spus medicul, Gabriel Tatu-Chițoiu într-o postare pe Facebook.