Ai aceste aparate în priză? Scoate-le de urgență! Consumă exagerat de mult curent și îți cresc factura la energie enorm

19 oct. 2022
Ai aceste aparate în priză? Scoate-le de urgență! Consumă exagerat de mult curent și îți cresc factura la energie enorm

Facturile crescute la energie au devenit o problemă majoră pentru cea mai mare a populației. Tocmai din acest motiv, este important să știm anumite trucuri care ne pot ajuta să plătim mai puțin bani lunar.

Anumite aparate pe care obișnuim să le lăsăm în priză consumă mai mult curent decât credeam. Tocmai din acest motiv, specialiștii ne recomandă să le deconectăm cât mai repede.

Pragul impus de Guvern este de 255 de kilowați lunar, însă câți dintre noi pot să îl respecte? Fără să ne dăm seama și făcând economie, ajungem să plătim în continuare sume mari.

Pentru a le oferi o mână de ajutor consumatorilor, specialiștii din domeniu ne spun că mare majoritate a electrocasnicelor consumă destul de mult curent chiar și dacă nu sunt folosite, în special cele cu led.

Un exemplu îl reprezintă cele mai noi cuptoare cu microunde dispun de un ecran cu un afișaj electronic care ne arată ora sau timpul de încălzire, consumând astfel curent.

Aparatele din casă care consumă curent dacă nu sunt scoase din priză

De asemenea, laptopurile sau calculatoarele de birou conectate constant la priză consumă și ele curent, mai exact în jur de 50 kwh pe an, drept urmare, ar trebui să le deconectăm după ce ne-am terminat treaba. Acest lucru este valabil atât acasă cât și la locul de muncă, dacă se dorește într-adevăr o factură lunară semnificativ mai mică.

Și mașina de cafea trebuie scoasă pentru a evita un consum de curent mai mare, iar același lucru este valabil și în cazul altor astfel de electrocasnice noi, care au afișaje electronice și când nu sunt utilizate.

Pentru a avea o factură lunară mai mică la energie deci, recomandat este să scoatem din priză toate aceste aparate după ce le-am utilizat. Diferența o veți vedea în sumele pe care le plătiți furnizorului de energie.