Beți dimineața un pahar cu apă și puțin bicarbonat de sodiu. Iată ce efecte excepționale veți simți în organism

18 feb. 2022
Beți dimineața un pahar cu apă și puțin bicarbonat de sodiu. Iată ce efecte excepționale veți simți în organism

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări și pare o adevărată minune pentru fiecare dintre noi. Este ieftin și poate fi folosit în multiple situație. De la cosmetică, la bucătărie, la scoaterea petelor sau chiar pentru a trata diferite afecțiuni, care ne dau bătăi de cap.

De exemplu, atunci când simți acid în stomac și aveți o senzație de foc pe gât, medicii recomandă să beți un pahar cu apă cu o lingurțiă de bicarbonat de sodiu. Nu vă grăbiți, luați câte o înghițură cu pauze până când îl terminați. La scurt timp nu veți mai resimți disconfortul digestiv.

Cum poate fi folosit bicarbonatul de sodiu în dietă

Medicii spun că același remediu poate fi folosit și când aveți indigestie. Va ajuta intestinele să se calmeze și veți reuși să treceți mai repede peste momentele neplăcute.

O altă întrebuințare importantă a bicarbonatului de sodiu este una pe care puțini o știu: în dieta. Mai exact, este recomandat să beți în fiecare dimineață un pahar cu apă și lămâie, în care să adăugați un vârf de liguriță de bicarbonat de sodiu. Vă va ajuta la slăbit, dar asta nu înseamnă că veți putea mânca oricât, oricând.

Foto: Sam Moqadam on Unsplash

Trebuie să fiți atenți și la calitatea mâncării, dar și la cantitate. Puteți consuma orice, dar cu măsură.

Alte întrebuințări ale acestui praf minune

Bicarbonatul de sodiu funcționează și ca tratament împotriva muşcăturile şi înţepăturile de insecte. Tot ceea ce trebuie să faceți este să dizovați praful minune în apă și apoi să frecați ușor zonele afectate.

Dacă vă doare în gât, faceți gargară cu bicarbonat de sodiu de două ori pe zi și veți simți imediat o ameliorare.  Iar acestea sunt doar o parte din beneficiile acestui praf minune, pe care trebuie neapărat să-l aveți în casă, mai ales că este și foarte ieftin.