Bolile pe care le provocăm cu mintea, fără să ne dăm seama. Cum ne îmbolnăvim ficatul și fiere. Lidia Fecioru a explicat în detaliu

04 mai 2022
Bolile pe care le provocăm cu mintea, fără să ne dăm seama. Cum ne îmbolnăvim ficatul și fiere. Lidia Fecioru a explicat în detaliu

Lidia Fecioru a vorbit despre faptul că emoțiile ne pot îmbolnăvi, acestea pot afecta mai multe părți ale corpului. De asemenea, bioenergoterapeutul a mai spus că majoritatea stărilor negative sunt cauzate de noi înșine.

Lidia Fecioru spune că unele probleme vin karmic, în timp ce majoritatea vin din cauza stilului nostru de viață.

”Sunt unele probleme care vin karmic, dar sunt și foarte multe care vin din cauza obiceiurilor noastre din viață. Adică, dacă noi trăim într-o viață tristă, ternă, cu supărări, începe să vină o formă de negativitate în sufletul nostru și noi vom transforma corpul nostru într-o magazie de boli. Primul lucru se va duce pe fondul energetic, oamenii se vor îmbolnăvi energetic. Șă nu uităm că și invidia, egoismul, îmbolnăvesc foarte tare. Oamenii nu își dau seama atunci când spun: Dar ce am spus rău? De fapt, în sufletul lui e o formă de invidie, care îl îmbolnăvește pe parcurs. Nu ne bucurăm pentru ceilalți, pentru că negativul e mai accesibil și e mai ușor să se ducă aici, decât către pozitiv.”, a declarat Lidia Fecioru, în emisiunea La  Măruță, de pe ProTV.

Aceasta a mai spus că atunci când o femeie își vorbește bărbatul de rău, aceasta simte dureri în zona organelor genitale, ceea ce duce la diferite tumori și probleme.

„Când femeia își vorbește de rău bărbatul, chiar dacă el nu aude, ea de fiecare dată se lovește cu lovituri crunte, în organele ei genitale, adică sâni și restul organelor. Și ne trezim cu diferite tumori, probleme, din această cauză.”, a continuat aceasta.

Pe de altă parte, bioenergoterapeutul mai spune că stresul poate afecta glanda tiroidă.

„Stresul dezvoltă și își pune amprenta asupra glandei tiroide. Ea ține de tot ce înseamnă emoțional, de sistemul nervos. Nici nu trebuie să fim foarte indiferenți, dar nici prea empatici. Să nu-ți încarci prea mult sufletul cu problemele celor din jur, pentru că atunci se îmbolnăvește tiroida. Ea dă semne de agitație, palpitații, sufocare, intrare în panică, agitație, insomnie și de aici începe coșmarul.”, a continuat Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru mai spune că frica provoacă și ea boli, în special în ceea ce privește rinichii.

„Frica este a rinichilor și iarăși ne întoarcem la sistemul nervos, care începe să scoată mult mai multă adrenalină, decât hormon și atunci ne dăm peste cap tot ce înseamnă pancreas, glanda tiroidă. Nu trebuie să fim indiferenți, ci echilibrați. Trebuie să facem lucruri frumoase pentru noi, măcar 15 minute trebuie să ne găsim și pentru noi. Sportul ajută să eliminăm din negativitate și începe să ne placă de noi.”, a dezvăluit Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru: Anxietatea înseamnă depresie

Lidia Fecioru a mai spus că anxietatea reprezintă unul dintre simptomele premature ale depresiei și că dacă ne confruntăm cu ea de mai mult timp, ar trebui să mergem la un specialist.

„Anxietatea, dacă durează mai mult timp, înseamnă deja o formă de depresie. Anxietatea este așezată mereu cu frica și acolo este clar o problemă a sistemului nervos și trebuie tratată la un psihiatru sau la un psiholog. Nu trebuie să ne fie rușine de mersul la psiholog, du-te și vezi care e problema. Nu trebuie să vă ascundeți starea sub preș, pentru că se va face ca o grămadă și o să vă împiedicați de ea și vei cădea în propriile tale probleme.”, a spus aceasta.

De asemenea, bioenergoterapeutul a adus în discuție și gelozia, despre care spune că atacă ficatul și fierea.

„Gelozia este a ficatului și a fierii. Când oamenii sunt geloși asta se întâmplă. Omul se supără pe el, atunci când are o criză de gelozie, supărarea nu se duce pe partener. Nu avem nevoie de studii clinice, pentru a vedea asta, orice psihoterapeut știe asta.„, a continuat Lidia Fecioru.

În ceea ce privește stomacul, aceasta spune că el poate fi afectat din cauza empatiei.

„Sănătatea stomacului și a intestinului gros ține de partea asta de empatie, ține de nevroze. Oamenii nu vor să se deschidă, să comunice, își închid sentimentele în ei și unde se duc toate?”, a spus ea.

În plus, Lidia Fecioru spune că durerile de spate sunt provocate de problemele celor din jur.

„Durerea de spate semnifică faptul că duci probleme altora în spate, duci prea mult. Le pui pe cocoașă și le duci, până o să cazi.  Astea te doboară, te pun în genunchi. Cei pe care i-ai dus în spate se vor scutura și vor pleca, dar tu vei rămâne cu ele. Fiecare cu problema lui, ajutăm, dar puțin. Asta este empatia, să ajutăm puțin.”, a încheiat Lidia Fecioru.