Brandul de lux Prada deschide o nouă fabrică în România și caută angajați! Ce salarii oferă renumita companie

22 sept. 2021
Brandul de lux Prada deschide o nouă fabrică în România și caută angajați! Ce salarii oferă renumita companie
Foto: pixabay.com

Brandul de lux Prada se extinde în pandemie. Într-o perioadă în care se închid fabrici pe bandă rulantă, compania italiană investește 19 milioane de euro într-o unitate în România. Va avea nevoie de 300 de angajați, o veste bună pentru cei care și-au pierdut locurile de muncă.

Gigantul de renume mondial produce articole de lux pentru femei și pentru bărbați. Brandul poate fi regăsit pe accesorii de piele, încălțăminte, pălării, poșete, genți, ochelari și multe altele. Mario Prada a dechis companie în anul 1913 și de atunci este un simbol al modei la nivel global.

Prada mai are o fabrică în România, la Sibiu, care merge foarte bine. Acolo lucrătorii confecționează produse care costă peste 1.000 de euro, dar salariile lor sunt destul de mici.

Ce salarii oferă Prada în România

Conform informațiilor din piață, majoritatea angajaților sunt plătiți cu salariul minim pe economie, doar cei din posturile de management primind sume considerabile.

Așadar probabil și pentru noua fabrică vor fi oferite salarii similare, adică de aproximativ 1.500 de lei plus alte mici avantaje. Pandemia a afectat cifra de afaceri a Prada, dar afacerile au continuat totuși să meargă destul de bine și se așteaptă ca lucruile să se îmbunătățească în perioada următoare.