Cafeaua din România care a cucerit întreaga planetă. Are un ingredient special și se vinde peste tot. La noi e foarte ieftină

26 ian. 2023
Cafeaua din România care a cucerit întreaga planetă. Are un ingredient special și se vinde peste tot. La noi e foarte ieftină

Cafeaua din România care a cucerit toată lumea! Un cunoscut jurnalist a descoperit-o în Arabia Saudită și chiar a și încercat-o.

Jurnalistul Mircea Meșter a fost într-o călătorie în Arabia Saudită, acolo unde a descoperit o băutură interesantă. Este vorba despre cafeaua din România, aceasta conținând un ingredient special.

Jurnalistul a publicat în mediul online descoperirea sa și se întreba retoric dacă nu care cumva cafeaua are gust de sarmale, mămăligă cu lapte sau dacă se mănâncă cu cozonac.

„Am oprit azi la un coffee shop de fițe din Arabia Saudită. Am cerut un espresso. În timp ce se căznea băiatul ăla să stoarcă boabele, mi-au căzut ochii pe meniu. Unde am paralizat. ROMANIAN LATTE. Brother, stai așa, cancel espresso, vreau Romanian Latte. Are gust de sarmale, e cu mămăligă cu lapte, se mănâncă cu cozonac?”, spune acesta.

Cafeaua, băutura care se găsește în toate meniurile

Deși Arabia Saudită cultivă cafea de câteva secole, nu este în niciun caz o țară producătoare de cafea importantă. În 2020, se estimează că volumul total de cafea cultivată în Arabia Saudită a fost de aproximativ 300 de tone.

Cu toate acestea, țara are o istorie bogată în ceea ce privește consumul de cafea, care continuă să crească. Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) estimează că Arabia Saudită va importa aproximativ 200.000 de saci de 60 kg pe parcursul anului de recoltă 2022/23.

Așadar, s-ar putea reduce vreodată diferența dintre aceste două cifre? Pentru a afla mai multe despre sectorul cafelei din Arabia Saudită, am vorbit cu doi profesioniști locali din domeniul cafelei. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre modul în care se schimbă producția de cafea din această țară.

Producția de cafea din Arabia Saudită este concentrată în principal în trei regiuni din sud-vestul țării: regiunea Jazan din jurul orașului cu același nume, Hejazi și Asir. Cea mai mare parte a cafelei produse aici este consumată pe plan intern, dar este și exportată în alte țări din Orientul Mijlociu, scrie Perfect Daily Grind.