Care este cel mai nociv factor care duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Mihaela Bilic a spus ce trebuie să evităm pentru a nu face riduri

23 apr. 2021
Care este cel mai nociv factor care duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Mihaela Bilic a spus ce trebuie să evităm pentru a nu face riduri
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic este de puțin timp noua imagine a Mega Image. Medicul nutriționist se bucură de o foarte mare apreciere din partea publicului, iar sfaturile acestea sunt urmate de sute de mii de români. Aceasta este foarte populară pe rețelele de socializare și vine mereu cu indicații legate de ceea ce trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoși și a arăta bine.

Invitată de Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei, Mihaela Bilic a abordat și subiectul îmbătrânirii pielii. Aceasta a spus că dacă nu dorim să facem riduri mai repede decât este cazul trebuie neapărat să evităm trei factori nocivi: soarele, zahărul și fumatul.

Cei trei factori care duc la îmbătrânirea pielii

Cel mai problematic este, însă soarele. Acesta crează probleme mari pielii și este bine să evităm expunerea la soare sau la solar. Iar dacă o facem este bine să ne protejăm cu factor de protecție 50, iar apoi să avem grijă să ne hidratăm pielea corepunzător.

În ceea ce privește zahărul, Mihaela Bilic a spus că acesta poate fi eliminat din alimentație, dar trebuie multă atenție la înlocuitorii acestui aliment, de care cei mai mulți dintre noi suntem dependenți.

Cu ce trebuie înlocuit zahărul

„Puteți elimina zahărul din viața voastră, dar atenție, că și aici oamenii caută un fel de vinovat și, dacă se poate, să existe și un salvator. Deci, indiferent că e brun, roșu, de trestie, de sfeclă… Așa cum sucurile de fructe sunt un fel de esență de fruct, care pentru organism este percepută ca perfuzie în venă de glucoză, așa și zahărul este esența unei plante. (…) Când zic zahăr zic și miere.

Ca să fiu autentică și ușor șocantă până la capăt, aș spune: eu în cafea pun îndulcitori. Îndulcitorii sunt acele substanțe care sunt efectiv făcuți în laborator și care au o putere de îndulcire de la 600 până la 800 mai mare decât zahărul”, a spus Mihaela Bilic la Antena3.