Câte kilograme este corect să slăbești în fiecare săptămână? Experții spun că mai mult înseamnă că vei pune dublu înapoi

14 nov. 2021
Câte kilograme este corect să slăbești în fiecare săptămână? Experții spun că mai mult înseamnă că vei pune dublu înapoi
Sursa foto: Pixabay

Vrei să slăbești cât mai repede posibil și de multe ori nu mai ai răbdare? Trebuie să știi că nu este tocmai sănătos să alegem această cale a rezultatelor rapide. Chiar dacă există diete care te scapă de zeci de kilograme în foarte scurt timp, specialiștii nu le recomandă și, în plus, nu ai siguranța că aceste kilograme nu se întorc.

Trăim într-o perioadă destul de complicată care de multe ori ne împinge către o viață sedentară. Dacă am pus kilograme în plus în pandemie, dar vrem să scăpăm rapid de ele într-o săptămână, aflați că nu este recomandat să slăbim rapid.

Cercetătorii spun că în primul rând ne punem sănătatea în pericol și chiar dacă dieta „minune” dă rezultate, ajungem în final să fim flămânzi, deshidratați și nesiguri în ceea ce privește păstrarea siluetei pentru multă vreme.

Kilogramele de care poți scăpa într-o săptămână

Cel mai sănătos este să slăbim treptat, iar potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA, nu mai mult de 450 – 900 g pe săptămână. Asta înseamnă că într-o lună este bine să scăpăm de 1,8 – 3,6 kg. Chiar dacă unele diete te scapă rapid de kilograme nu este întotdeauna cel mai sănătos.

Pe lângă dietă și exerciții fizice, pierderea de kilograme trebuie să însemne mult mai mult. Este esențial atunci când dorim să scăpăm de aceste kilograme în plus să ne schimbăm obiceiurile alimentare pentru ca rezultatele să fie de durată. Astfel, odată ajunși la greutatea dorită, dacă menținem un stil de alimentație sănătos și continuăm să facem regulat exerciții vom putea ține în frâu situația și ținem la distanță kilogramele în plus.

Orice pierdere în greutate, benefică pentru sănătate

De aceea este bine ca atunci când ți-ai propus să slăbești să ai un plan bine stabilit în ceea ce privește alimentația și exercițiile fizice. Trebuie să menționăm că, orice pierdere în greutate este benefică pentru organism.

Astfel, studiile arată că o pierdere de 5-10% poate îmbunătății semnificativ tensiunea articulară, reduce colesterolul și nivelul de zahăr din sânge. Concret, pentru o persoană care cântărește 100 de kg și reușește prin dietă să slăbească 5 kg, chiar dacă este în continuare supraponderal, această slăbire aparent modestă, va reduce semnificativ riscul de boli cronice.

În plus, cei care pierd treptat aceste kilograme în plus vor resimți un plus de energie, o stare de spirit mai bună și o încredere mai mare că nu vor reveni la vechile obiceiuri nesănătoase.