Ce amendă riscă cei care transportă pe locul din față copiii mici sau animalele de companie? Codul Rutier nu permite acest lucru

29 mart. 2021
Ce amendă riscă cei care transportă pe locul din față copiii mici sau animalele de companie? Codul Rutier nu permite acest lucru

Codul Rutier prevede mai multe intedicții, care-i pun în dificultate pe șoferi. Printre cele mai importante, aceea de a transporta pe locul din față al autoturismului copiii mici sau animalele de companie, indiferent dacă acestea sunt periculoase sau nu.

Legislația rutieră spune clar că șoferii nu au voie să transporte pe locul din față nici copiii mici și nici animalele de companie sau orice alt animale, iar orice abatere de la această prevedere înseamnă amendă și puncte penalizare.

Suma pe care vor trebuie să o scoată din buzunare cei care sunt prinși de polițiști că încalcă legea este una consistentă și poate ajunge până la 2.900 de lei. Mai multe decât atât, șoferii prinși în fapt riscă și 20 de punct penalizare.

Ce amendă riscă cei care-și transportă animalul sau copilul pe locul din față

Transportarea animalelor saua copiilor pe locurile din față se încadrează la clasa a IV-a de sancțiuni, ceea ce înseamnă mai exact adică între nouă și 20 de puncte-amendă.

Legsilația în vigoare a plafonat în momentul de față punctul-amendă  la valoarea de 145 de lei, potrivit Codului Rutier 2020. Așadar amenda pe care o poate primi cineva care-și transportă animalul sau copilul pe locul din față poate varia între 1.305 și 2.900 de lei, plus o penalizare cuprinsă între nouă și 20 de puncte-amendă.