Ar fi indicat să consumăm o linguriță de miere pe zi, spun specialiștii, are adaugă că aceasta este extrem de benefică organismului.
Considerată ca fiind un aliment sănătos de top în întreaga lume, mierea este o creație minunată. Mierea se numără printre cei mai populari și mai utilizați îndulcitori cu beneficii enorme pentru sănătate. Beneficiile și avantajele mierii pentru sănătate au fost apreciate încă din antichitate.
Potrivit celebrului autor și nutriționist Mike McInnes, mierea arde grăsimea corporală chiar și în timp ce dormi. Este unul dintre cele mai bune alimente pentru a pierde în greutate. Medicii recomandă să consumați o lingură de miere înainte de a merge la culcare. De asemenea, puteți consuma puțină miere cu apă caldă pe stomacul gol, dimineața devreme. Luând-o la prima oră a dimineții, ajută la creșterea metabolismului, care la rândul său ajută la reducerea mai rapidă a greutății. Mierea este, de asemenea, bună pentru îmbunătățirea sănătății generale.
Mierea are nenumărate proprietăți medicinale care ajută în mod natural la vindecarea durerilor de gât. Antioxidanții și atuurile sale de combatere a bacteriilor ajută, de asemenea, împotriva luptei împotriva infecțiilor care sunt cauzate de viruși, bacterii și ciuperci. Potrivit medicilor și oamenilor de știință, mierea de hrișcă are cel mai mare număr de antioxidanți și atunci când este consumată zilnic poate fi benefică pentru stimularea imunității pe termen lung și de aceea mierea este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune alimente care stimulează imunitatea. Este întotdeauna indicat să consumați miere în fiecare dimineață înainte de micul dejun sau chiar de antrenament pentru a obține un plus de energie pentru întreaga zi. De asemenea, funcționează ca un tonic de curățare care îmbunătățește imunitatea la copii.
Folosirea mierii pentru piele este foarte utilă datorită proprietăților sale hidratante și hrănitoare. Mierea este cel mai bun hidratant natural, în special pentru pielea uscată și este, de asemenea, foarte ușor de aplicat. Mierea crudă nu numai că desfundă porii, dar ajută și la hidratarea pielii uscate. De asemenea, ajută la vindecarea buzelor crăpate în timpul iernilor. Mulți oameni folosesc măști cu miere și pentru corectarea tonusului pielii. De asemenea, fiind un antiseptic natural, este utilă pentru tratarea rănilor, vânătăilor, tăieturilor, arsurilor și a altor infecții.
Suntem ceea ce mâncăm și, prin urmare, este foarte important să consumăm alimente care ne ajută să ne întărim sănătatea mentală pentru a ne menține la bătrânețe. Mierea, eternul îndulcitor, are numeroase beneficii pentru sănătate, printre care se numără și stimularea memoriei și a concentrării. Mierea nu numai că mărește puterea creierului și memoria, dar vă face o persoană mai sănătoasă în ansamblu. Consumul de miere previne stresul metabolic și ajută la calmarea și liniștirea creierului, ceea ce ajută la creșterea memoriei pe termen lung. Antioxidanții naturali și proprietățile terapeutice din miere ajută la stimularea sistemului colinergic al creierului și a circulației și la retragerea celulelor care cauzează pierderea memoriei.
Mierea este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune remedii de casă pentru tusea uscată, precum și pentru tusea umedă. Cercetările au arătat, de asemenea, că băutul unei linguri de miere poate reduce iritația din gât. Mierea este remediul natural preferat pentru tuse, în special pentru copii, deoarece ajută la ameliorarea tusei nocturne, permițând un somn corespunzător.
Mierea este unul dintre cele mai bune remedii naturale de casă pentru mătreață. Nu numai că oferă hrană părului uscat, dar vă oferă și un păr neted și moale. De asemenea, puteți folosi miere și lavandă cu ceai verde pentru a preveni căderea părului. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 2 linguri de miere Dabur cu o cantitate egală de ulei vegetal și să o aplici pe păr. Țineți această mască de păr timp de 15 minute, apoi clătiți-o înainte de a vă spăla cu șampon.
Mierea are proprietăți antibacteriene, antifungice și antioxidante, motiv pentru care este folosită pentru vindecarea rănilor. După orice rană a pielii, bacteriile care trăiesc pe piele pot infecta și pătrunde în locul rănii. S-a constatat că mierea, distruge aceste bacterii.
Aveți probleme în a adormi? Ar trebui să încerci să bei această băutură făcută din lapte cald și miere chiar înainte de a dormi. Timp de secole, oamenii au folosit această băutură pentru a-i ajuta să doarmă. Această băutură este destul de ușor de preparat. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de miere într-un pahar de lapte cald sau să adaugi 1 sau 2 lingurițe de miere la o cană de ceai de mușețel și să sorbi pentru a-ți induce somnul.
Odată cu creșterea poluării și a prafului, mulți oameni suferă în zilele noastre de probleme legate de sinusuri. Sinusurile sunt mici cavități din craniu care produc mucus pentru a proteja sistemul respirator de alergii și infecții. Atunci când suferim de infecții, virușii blochează sinusul, reținând aerul și mucusul, ceea ce provoacă suferință. Mierea, pe de altă parte, este un antibacterian și antiseptic natural care ajută la eliminarea infecțiilor și la reducerea inflamațiilor. De asemenea, mierea calmează gâtul și reduce tusea și întărește sistemul imunitar provocând astfel mai puține atacuri sinusale.
Proprietățile antibacteriene și de vindecare a infecțiilor ale mierii ajută la tratarea și vindecarea rănilor. Bolile dinților și ale gingiilor, cum ar fi gingivita, sângerarea și placa bacteriană, pot fi tratate într-o mare măsură prin utilizarea regulată a mierii. Mierea este cunoscută pentru că eliberează peroxid de hidrogen antiseptic care acționează ca agent antimicrobian care împiedică dezvoltarea bacteriilor. Experții recomandă utilizarea mierii crude amestecate cu apă pentru a fi folosită ca apă de gură. De asemenea, frecarea mierii direct pe gingiile afectate oferă o ușurare instantanee a durerii și inflamației și a altor boli parodontale.
Mierea este cunoscută ca fiind o sursă excelentă de energie naturală, deoarece zahărul natural neprocesat prezent în ea intră direct în fluxul sanguin, iar acest lucru, la rândul său, poate oferi un impuls rapid de energie. Acest impuls rapid funcționează ca o minune pentru antrenamentul dumneavoastră, mai ales în exercițiile de rezistență mai lungi.
Eczema este o afecțiune a pielii care provoacă roșeață, mâncărimi și scuame care provoacă disconfort. De obicei, copiii mici și adolescenții suferă de eczeme care pot fi tratate cu eczeme. Cei care suferă pot face un amestec de miere crudă și ulei de măsline presat la rece și îl pot aplica pe piele pentru a scăpa de problemă. Mierea acționează ca un detergent natural, eliminând murdăria și făcând pielea netedă și moale. De asemenea, poate fi folosită pentru exfolierea pielii prin amestecarea ei cu ovăz, pentru a îndepărta celulele moarte. Utilizarea regulată a mierii previne apariția sau revenirea eczemelor.