Dacă ai nevoie de inspirație când vine vorba de rețete de post, fasolea bătută cu ceapă te poate ajuta. Este delicioasă, ca să nu mai vorbim de faptul că este și sățioasă, așa că după o farfurie, cu siguranță îți vei satisface pofta.
Pentru a prepara rețeta de fasole bătută, vei avea nevoie de ceapă prosapătă, usturoi, dar și fasole uscată. Atenție la boabele pe care le alegi pentru a nu pierde prea mult timp cu fierberea lor. Lista completă a ingredientelor este următoarea:
Odată ce ai toate ingredientele, te poți apuca să prepari această rețetă de vis. Ține cont de faptul că este recomandat ca boabele de fasole să stea la înmuiat peste noapte. Drept urmare, dacă vrei să mănânci fasolea bătută mâine, ar fi de preferat să lași boabele la înmuiat din această seară.
Dacă vrei să o savurezi astăzi, pune-le la înmuiat chiar acum și așteaptă măcar câteva ore. După ce timpul a trecut, boabele se fierb în două, sau trei ape. Ultima apă pe care o vei folosi va fi și cea în care vor fierbe cât este nevoie.
Odată ce vezi că fasolea este bine fiartă, se scurge toată apa, iar boabele se bagă într-un blender pentru a fi pasate. Ne ocupăm apoi de ceapă și de usturoi. Ceapa se taie mărunt și se călește în tigaie, apoi se adaugă pasta de tomate sau bulionul și se amestecă totul foarte bine.
Jumătate din cantitatea de ceapă călită, alături de usturoi se amestecă bine cu fasolea pasată. Împreună, trebuie să se umfle și să fie bine omogenizate, așa că amestecă cât timp este nevoie.
Dacă vrei o fasole pufoasă, nu arunca uleiul în care a fost călită ceapa și adaugă-l și pe el. Se adaugă la final sarea și piperul, după gust, apoi întreaga compoziție se pune într-un vas, iar deasupra se pune restul de ceapă călită care a mai rămas. Poftă bună!