Cea mai bună rețetă cu orez. Trucul care îl face să nu se lipească deloc, iar gustul este de excepție

14 mai 2022
Cea mai bună rețetă cu orez. Trucul care îl face să nu se lipească deloc, iar gustul este de excepție
Sursa foto: Pixabay

Orezul este unul dintre cele mai apreciate mâncăruri din România. Este sănătos, slab în grăsimi și de asemenea se prepară foarte repede. Mulți însă greșesc când prepară rețeta și se trezesc cu orezul lipit de fondul tigăii.

Ca și în orice altă rețetă, există mai multe reguli de bază atunci când vrem să obținem un orez pufos care să nu se lipească. Poate nu știai până acum, însă înainte să îl gătești, orezul trebuie să stea cel puțin o oră în apă.

După ce trece acest interval, apa se aruncă, iar orezul se mai clătește de câteva ori, până în momentul în care apa se face limpede. Un alt lucru de care trebuie să ții cont pentru ca orezul să nu se lipească este cantitatea de apă în care îl fierbi. Dacă până acum puneai o cană de orz și trei căni de apă, ei bine, recomandat ar fi să optezi pentru o cană de orez și doar două căni de apă.

Odată ce știi aceste lucruri de bază, îți va fi foarte ușor să prepari rețeta pentru orezul cu legume, pentru care vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Rețeta pentru cel mai pufos și aromat orez

  • 300 g urez cu bobul rotund
  • 2 bucati morcovi
  • 2 bucati ceapă
  • busuioc macinat
  • sare
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui

După ce orezul a stat în apă o oră, după cum ziceam anterior, acesta se lasă la scurs, iar între timp te apuci de legume. Ceapa, ardeiul și morcovii se curăță, se spală, iar apoi se toacă.

Pune ulei într-o tigaie și călește legumele câteva minute la foc potrivit, apoi spre final adaugă și orezul pe care îl vei căli alături de legume timp de un minut, amestecând pentru a nu se prinde.

Se toarnă apoi apa peste orez și se condimentează cu sare piper și busuioc, după preferințe. Totul se lasă la fiert până când orezul se umflă. De asemena, după ce este gata, mai lasă orezul la umflat măcar cinci minute cu capacul deasupra.