Salata de boeuf nu are cum să lipsească de pe masa de Crăciun, însă de-a lungul anilor rețeta tradițională a suferit mari modificări. În timp ce salata de boeuf originală are la bază carne de vită, marii bucătari au început să varieze ingredientele, pentru a obține gusturi diferite.
Una dintre cele ma bune rețete pentru salata de boeuf este cea care are la bază piept de curcan. Pe lângă faptul că acest tip de carne este unul mai slab și are un gust aparte, gândiți-vă cât de mult poate schimba întreg preperatul.
Totuși, țineți cont și de faptul că maioneza este foarte importantă când vine vorba de salata de boeuf, iar multă lume face greșeli atunci când o prepară. Tocmai din acest motiv, cei de la bucataras.ro ne spun care este trucul pentru maioneza perfectă, dar și pentru o salată de boeuf reușită.
Pentru salata de boeuf cu piept de curcan veț avea nevoie de următoarele ingrediente:
Să nu vă sperie rețeta de salată de boeuf de curcan, căci modul ei de preparare nu este cu mult diferit față de cel al rețetei originale. Astfel, prima oară fierbem legumele și carne, care apoi se taie în cubulețe de mărimi asemănătore.
Surpriza vine atunci când zeama de la carne și de la legume poate fi păstrată. Ea poate fi folosită pentru prepararea găluștelor cu griș, sau se pot fierbe paste în ea.
După ce amestecăm bine legumele și carnea, trecem la cel mai important ingredient al rețetei: maioneza. Un truc pe care puțini îl știu este că dacă adăugați puțni cartof fiert la maioneză, textura ei va f una mult mai consistentă.
Astfel, amestecaț gălbenușul de ou crud bine, apoi adăugați treptat, uleiul și muștarul. Amestecați compoziția foarte bine, apoi adăugați puțin cartof fiert.
Toate ingredientele se amestecă cu maioneza și smântâna și se condimentează cu sare și piper. Ornați la final după preferințe și puneți salata în frigider.