Cea mai delicioasă ciocolată de casă. Rețeta copilăriei. Ingredientul care o face perfectă

10 mart. 2022
Cea mai delicioasă ciocolată de casă. Rețeta copilăriei. Ingredientul care o face perfectă
Sursă foto: food.com

Ciocolata de casă mai este numită și desertul copilăriei. Cu toate astea, de-a lungul anilor, rețeta tradițională a suferit câteva modificări. Nu-i nimic, pentru că noi îți oferim exact rețeta de care ai nevoie pentru a obține gustul mult dorit.

Gustul ciocolatei de casă diferă în funcție de rețetă, însă dacă urmezi toți pașii de mai jos și folosești ingredientele de pe listă, la final vei avea parte de o surpriză plăcută.

Ciocolata de casă este unul dintre cele mai rapide deserturi pe care le poți prepara, ca să nu mai vorbim de faptul că ai nevoie doar de niște ingrediente simple, precum:

  • 100 ml apa
  • 120 g unt
  • 270 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • 180 g zahăr
  • 50 g alune de padure ( după preferințe)

Cum prepari rețeta tradițională pentru ciocolata de casă

Cât despre modul de preparare, dacă ai făcut măcar odată rețeta de ciocolată de casă nu îți va fi deloc dificil. Ai nevoie de doar 20 de minute petrecute în bucătărie, căci de restul se va ocupa frigiderul tău.

Începi prin amestecarea laptelui praf cu cacao. Acestea se cern într-un vas, iar în tot acest timp, apa și zahărul se fierb, astfel încât să fie obținut un sirop. În momentul în care siropul dă în clocot, acesta se mai lasă pe foc încă șase minute.

Rezultatul? Un sirop mai gros, în care vei adăuga untul și îl vei amesteca până când acest se va topi. Următorul pas este prepararea compoziției. Astfel, siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao și se amestecă bine.

Dacă vrei, poți adăuga și alunele de pădure mărunțite, apoi mixezi din nou totul foarte bine, pentru a nu rămâne deloc gogoloașe. Când ai obținut un amestec omogen, îl torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelezi și lași la rece pentru 4-5 ore.

După acest interval, ciocolata de casă tradițională este gata, deci mai rămâne doar să o porționezi după preferințe. Poftă bună!