Cea mai pufoasă pască din lume. Rețeta tradițională. E mai mult decât delicioasă

17 apr. 2022
Cea mai pufoasă pască din lume. Rețeta tradițională. E mai mult decât delicioasă

Pasca este preparatul vedetă înainte de Paște, însă rețeta tradițională s-a cam pierdut de-a lungul timpului. Mulți optează pentru pasca cu ciocolată, alții pentru pasca cremoasă, însă asta nu înseamnă că gustul va fi același.

Rețeta tradițională de pască este una cât se poate de simplă, însă dacă știi ce trucuri să aplici, te poți bucura de un gust mai delicios decât crezi. Drept urmare, asigură-te că ai ceva timp liber în bucătărie și apucă-te deja de treabă. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluat:

  • 320 g făină pentru cozonac
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte cald
  • 120 g brânză proaspătă de vaci
  • două gălbenușuri
  • 50 g unt moale
  • un plic cu drojdie uscată
  • un plic cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie

Pentru umplutură:

  • 300 g brânză de vaci
  • un ou + cele două albușuri rămase de la aluat
  • 3 linguri cu griș
  • 50 g unt
  • 50 g smântână grasă
  • 100 g stafide hidratate
  • coaja de la o lămâie
  • două plicuri cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare

Dacă ai deja toate ingredientele de pe listă, apucă-te de treabă. Pune într-un castron mare făina cernută, pe care o vei amesteca cu drojdie uscată. Apoi, într-un alt castron amestecă brânza cu restul ingredientelor.

Secretul pentru cea mai pufoasă pască

Se face apoi o adâncitură în făina din primul castron și se toarnă în ea compoziția numărul doi. Totul se frământă până când se obține o cocă densă și elastică, care se va lăsa la dospit pentru 45 de minute. Atenție însă unde o lași la dospit! Asigură-te că locul este unul cald, pentru ca aluatul tău să se umfle.

Pentru că durează 45 de minute dospitul, ai timp suficient să te apuci de umplutură. Separi gălbenușul de albuș, iar într-un alt castron amesteci brânza cu ingredientele până când obți o cremă fină și aromată.

Când aluatul a dospit, se bate albușul spumă tare și se adaugă deasupra cremei de brânză. Următorul pas este separarea aluatului. Acesta se desparte în trei părți egale. O parte se pune pe fundul tăvii, iar celelalte două se împletesc.

Umplutura se toarnă în pască, apoi se unge cu oul bătut și se mai lasă la dospit alte 15 minute. În timpul acesta poți deja să pui cuptorul la încins, la 170 de grade.

Când ajunge la temperatura optimă, preparatul se bagă la cuptor pentru 20 de minute. Îți vei da seama cu siguranță când este gata, căci vei simți un miros îmbietor. De asemenea, spre deosebire de alte rețete, dacă o vei folosi pe aceasta vei avea o pască cât se poate de aromată, dar și pufoasă.