Ceaiurile pot fi considerate adevărate remedii naturale. Fiecare plantă în parte are beneficiile ei uimitoare pentru organism, însă înainte de toate trebuie să știm cât și în ce mod este bine să le consumăm, în caz contrar ne-am trezi cu probleme de sănătate grave.
Unul dintre cele mai consumate ceaiuri din lume poate deveni un adevărat pericol atunci când este prepat sau consumat greșit. Vorbim despre ceaiul negru, folosit de multe persoane pentru a înlocui cafeaua, sau de cele mai multe ori, în dietele de slăbit datorită conținutul său de antioxidanți.
Pe cât de multe beneficii are, pe atât de periculos poate deveni. Ceaiul negru devine toxic atunci când este preparat greșit, dar și când este consumat în exces, iar efectele sale secundare nu sunt deloc plăcute.
Cele mai atente trebuie să fie persoanele care iau medicamente. În anumite cazuri, ceaiul negru poate interfera cu ele și nimeni nu își dorește reacții adverse.
În primul rând trebuie să știi că medicii recomandă un consum de maxm 3 căni pe zi de ceai verde pentru un organism sănătos. Mai mult de atât, țineți cont și de modul în care preparați. Ceaiul negru nu trebuie consumat după ce a stat în ibric peste noapte și nici o zi întreagă.
Motivul? Există riscul mare ca acesta să dezvolte bacterii în orele în care stă, devenind ulterior toxic, iar efectele le vom resimți pe pielea noastră, așa că mare atenție.
De asemenea, mai trebuie să țineți cont și de faptul că ceaiul verde conțne cofeină, așa că dacă alegeți să îl consumați la ore târzii ați putea avea insomnii. Ca să nu mai vorbim de faptul că acest tip de ceai poate crește cantitatea de acid gastric, agravând simptomele ulcerului și totodată, poate crește chiar și tensiunea arterială, având un efect similar cu cel al cafelei.
Tocmai din acest motiv, este indicat ca persoanele care suferă de boli cardiovasculare sau de ulcer să consulte medicul înainte de a-l consuma. Femeile însărcinată trebuie să fie și ele. Medicii spun că ceaiul negru, consumat în timpul sarcinii poate produce avort spontan, malformații congenitale, dar și dezvoltarea lentă a fătului, lucru pe care nimeni nu și l-ar dori.