Ceaiul natural care îți curăță ficatul și colonul de toxine. În plus elimină apa și te ajută să slăbești. Se găsește la plafar

22 ian. 2023
Ceaiul natural care îți curăță ficatul și colonul de toxine. În plus elimină apa și te ajută să slăbești. Se găsește la plafar
Foto: pixabay.com

Uneori, remediile naturale sunt cele mai bune opțiuni când vine vorba de îngrijire corporală și nu numai. Dacă te-ai hotărât să începi o cură de detoxiefere, este bine să știi că acest tip de ceai nu ar trebui să lipsească din rutina ta.

Datorită beneficiilor pe care le deține, ceaiul din frunze de dafin poate fi numit un adevărat remediu miraculos, care curăță ficatul și colonul de toxine. Pe lângă faptul că îți protejează organismul, el te ajută și în lupta cu kilogramele în plus, topind grăsimea abdominală.

Secretul stă în furnzele de dafin, care sunt antivrale, dar și detoxfiante. De asemenea, ele ajută în procesul digestiv, iar atunci când sunt consumate regulat pot trata gripa răceala, dar și anumite afecțiuni care apar la nivelul pielii.

Frunzele de dafin au și proprietăți antifungice, iar atunci când le combini cu alte ingrediente devin arma perfectă pentru grăsimea nedorită de pe abdomen. Aceleași frunze sunt eficiente și în cazul durerilor de cap și a migrenelor.

În cazul în care te confrunți cu retenție de apă, resimți o oboseală la nivel muscular, sau pur și simplu nu mai ai energia pe care o aveai odată, tot frunzele de dafin te vor ajuta.

Cea mai bună metodă de a te bucura de beneficiile frunzelor de dafin o reprezintă ceaiul de dafin. Îl poți consuma dimineața, seara și de ce nu în timpul zilei.

Ceaiul din frunze de dafin te scapă de insomnii

Pentru a prepara ceaiul de dafin, pe care îl poți găsi la plafar, vei avea nevoie de:

  • 5 frunze de dafin
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 4 căni de apă
  • miere sau ștevie, după gust

Pui apa la fiert, adaugi frunzele de dafin, apoi scorțișoara. Totul se fierbe preț de 20 de minute, iar la final strecurăm. Poți adăuga și miere sau zahăr daca îți dorește un gust mai dulce, însă de preferat ar fi să îl consumi simplu, pentru ca într-adevăr să dea roade.

Ceaiul din frunze de dafin este eficient și în cazul sforăitului, deci dacă te confrunți cu această problemă, bea o cană înainte de culcare. El tratează infecțiile de la nivelul pielii, durerile menstruale, dar și spasmele. Este recomandat și în cazul persoanelor care suferă de insomnii, pierderi de memorie, schimbări de dispoziție și chiar depresie, spun specialiștii.