Ceaiul pe care îl consumă cei mai în vârstă oameni din lume. Te poate ajuta să trăiești peste 100 de ani

13 mart. 2023
Ceaiul pe care îl consumă cei mai în vârstă oameni din lume. Te poate ajuta să trăiești peste 100 de ani

Ceaiul este cu adevărat o băutură minune. Are la bază plante, iar dacă știm cum să îl preparăm corect și evităm zahărul, s-ar putea să avem parte de și mai multe beneficii.

În cazul în care nu știai, cei mai în vârstă oameni din lume au un meniu zilnic care conține printre altele și ceai. Acesta este și motivul pentru care mulți dintre ei depășesc vârsta de 100 de ani și se simt în formă.

Care sunt ceaiurile respective? Primul dintre ele este chiar ceaiul verde, recomandat în diete. Japonezii îl beau regulat, datorită efectului antiinflamator pe care îl are.

De asemenea, studiile au demonstrat că ceaiul are și tel efecte pozitive asupra sănătății, inclusiv asupra sistemului cardiovascular. Printre altele, ceaiul verde conține un aminoacid care poate să îmbunătățească starea de spirit a unei persoane.

Totodată, ceaiul verde îmbunătățește și funcțiile cognitive ale corpului uman.

Ceaiul care stochează vitaminele, dar și mineralele

Dacă ceaiul verde nu e pe placul tău, atunci trebuie să încerci ceaiurile de rozmarin, păpădie, ori salvie sălbatică. Au aceleași beneficii la fel ca și ceaiul verde și de asemenea, persoanele care le-au consumat regulat au fost ferite de bolile neurodegenerativa, dar și de boli cronice.

Ceaiurile din aceste plante pot fi consumate la orice vârstă, așa că să nu vă fie teamă să le adăugați în meniul vostru.

Un alt ceai minune consumat de locuitorii din Sardinia este ceaiul de ciulin de lapte. La fel ca și cele menționate anterior, acesta are un efect antiinflamator și este extrem de benefic pentru sănătatea corpului uman.

De asemenea, ceaiul de ciulin de lapte elimină toxinele din organism și luptă împotriva mai multor tipuri de cancer. El stochează și vitaminele, dar și mineralele de care organismul nostru are nevoie, așa că nu e de mirare de ce unele dintre cele mai în vârstă persoane de pe glob se bazează pe el.