Ceaiul plin de vitamine, care te ajută și să slăbești rapid! Lidia Fecioru spune că face minuni în organism

08 nov. 2021
Ceaiul plin de vitamine, care te ajută și să slăbești rapid! Lidia Fecioru spune că face minuni în organism
Sursa foto: Facebook

Planta de muștar este cunoscută pentru semințele sale minuscule, gălbui, care produc unul dintre cele mai populare condimente de pe Pământ, muștarul. Dar de secole, o serie de popoare au folosit frunzele verzi ale plantei în scopuri alimentare și pentru sănătate.

Frunzele de muștar au mai multe întrebuințări. Acestea sunt un bun antiseptic și dezinfectant pentru vindecarea rănilor, diuretic pentru susținerea funcției renale, agent detoxifiant pentru purificarea și întărirea sângelui, dar și un tratament pentru tuse și dureri de gât.

Cercetările moderne susțin conținutul nutrițional bogat al frunzelor de muștar. Acestea au mai multă vitamina A decât spanacul și mai multă vitamina C decât portocalele. Deși studiile nu recunosc chiar toate utilizările sale tradiționale, ele sugerează că frunzele pot aduce o serie de beneficii pentru sănătate.

În prezent există multe soiuri diferite de frunze de muștar care pot adăuga o aromă amară și picantă oricărei mese. Acestea pot fi mâncate crude, fierte sau prăjite. De asemenea, din ele poți face chiar ceai.

Un ceai bogat în minerale

Frunzele de muștar sunt foarte ușor de adăugat în dieta ta zilnică, iar bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat mai exact care sunt beneficiile pe care le au frunzele de muștar.

„Frunzele de muştar sunt foarte bogate în minerale şi antioxidanţi, vitamina C, vitamina A, vitamina E, caroten, calciu, fier, magneziu, zinc, seleniu. Ceaiul de frunze de muştar e foarte bun în scăderea în greutate, inclusiv pentru cei care au diabet.

E foarte bun pentru bărbaţi şi femei pentru că ele sunt bogate în vitamina K1 şi 400 de grame de frunze are 500 de procente de vitamina K. Un om are nevoie de ea pentru întărirea oaselor pe an. E foarte bun în profilaxia bolilor de Alzheimer. Apropo de cele care vor să rămână mămici, să bea ceai de frunze de muştar. Şi tăticii ar trebui să bea. O să pun reţeta pe Facebook, cu siguranţă”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.