Cel mai bun ceai pentru imunitate. Lidia Fecioru explică în detaliu cum se prepară și cum se bea pentru rezultate maxime

27 oct. 2021
Cel mai bun ceai pentru imunitate. Lidia Fecioru explică în detaliu cum se prepară și cum se bea pentru rezultate maxime

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un amestec de plante care este benefic pentru sănătatea noastră. Cu ajutorul plantelor alese rezultă un ceai care ne ajută sistemul nervos și ne crește imunitatea. În plus, nu este un produs scump și poate fi preparat foarte ușor acasă.

Este un ceai foarte simplu de preparat din amestecul a trei plante. Tot ce ne trebuie pentru acesta este busuioc, sunătoare și mentă, a spus Lidia Fecioru. Ceaiul este foarte aromat și face bine organismului prin întărirea sistemului nervos și a sistemului imunitar. Cum se prepară acesta?

„Se ia o lingură cu vârf de oregano sau busuioc, o lingură cu vârf de sunătoare și una mare cu mentă. Se amestecă toate la un loc și turnăm un litru de apă peste, fierbem și lăsăm acolo 10-15 minute. Bem acest ceai fără să separăm de plantă și bem seara înainte de culcare. Cei care nu consumă apă destulă, pot bea de după-amiaza”, a recomandat Lidia Fecioru la rubrica Leacul zilei, de la Antena 3.

Beneficiile acestui amestec

Menta are numeroase proprietăți benefice și conține vitaminele A și C, fier, potasiu, magneziu, calciu și fosfor. De asemenea, planta conține o cantitate importantă de antioxidanți, ce contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Prin infuzare, o parte din aceste principii active se pot transfera în ceai, însă în cantități ceva mai mici.

Sunătoarea conține compuși precum hipericina, hiperforina, adiperforina, flavonoide, taninuri, catehina și colina, iar oamenii de știință susțin că are o mulțime de beneficii. Planta are proprietăți antidepresive, antiinflamatoare, antiseptice, antivirale, astringente, hepatoprotectoare, cicatrizante și sedative. Chiar dacă nu înlocuiește un tratament medicamentos, poate fi un ajutor natural pentru formele ușoare de depresie, indispoziție, anxietate sau stări febrile.

Busuiocul este o plantă cu substanțe active și proprietăți antiinflamatoare benefice mai multor afecțiuni. Frunzele de busuioc sunt bogate în uleiuri eterice care conțin estragol și linalool, hidrocarburi alifatice și ciclice și alți derivați fenolici, caroten, vitamina C, fitoncide, săruri minerale. Busuiocul întărește sistemul imunitar, reglează funcțiile glandelor endocrine și metabolismul celular, tonifiind întregul organism.