Cel mai bun piure de cartofi din lume. Rețeta perfectă a lui Chef Florin Dumitrescu. Are un gust absolut divin

11 nov. 2022
Cel mai bun piure de cartofi din lume. Rețeta perfectă a lui Chef Florin Dumitrescu. Are un gust absolut divin

Cel mai bun piure de cartofi. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit cum putem prepara cel mai bun piure din lume pentru noi și pentru cei dragi. Rețeta juratului de la „Chefi la cuțite” este extrem de simplă.

Rețete de piure de cartofi sunt o grămadă, acest preparat fiind unul dintre preferatele românilor. Pe lângă faptul că este delicios și merge drept garnitură la orice carne, piureul de cartofi este și ușor de făcut.

Chef Florin Dumitrescu spune că pentru această rețetă nu este nevoie de ingrediente complicate, cele necesare fiind deja în cămara oricărei gospodine. Cunoscutul bucătar spune că este nevoie de 5-6 cartofi, sare, piper, 300 mililitri de lapte și 100 de grame de unt.

După ce ne-am asigurat că avem la îndemână toate ingredientele, este momentul să ne apucă propriu-zis de gătit. Vom începe prin punerea pe foc a unei oale cu apă și sare, apoi vom curăța cartofii de coajă și îi vom pune în apă. Aceasta trebuie să dea în clocot.

Cartofii pentru piure nu trebuie puși în apă dacă aceasta nu fierbe deoarece riscăm să se prindă de vas. De asemenea, trebuie să ținem cont și de faptul că apa trebuie să acopere cartofii.

Cel mai bun piure de cartofi. Trebuie să aibă o textură ușor moale

Separat de cartofi, într-un alt vas, punem la foc mic untul și laptele, iar atunci când fierbe luăm oala de pe foc. Același lucru facem și cu oala în care sunt cartofii.

După ce îi scurgem, îi pasăm cu o ustensilă specială, în timp ce turnăm peste ei câte un polonic din lapte.

Chef Florin Dumitrescu a mai precizat că piureul trebuie să aibă o textură ușor moale, asemănătoare cu cea a smântânii. Mai apoi adăugăm sare și piper după gust, iar preparatul este gata de așezat în vase și de servit.