Cel mai delicioase eclere din lume! Rețeta simplă folosită de marii bucătari ai lumii. Au un gust fabulos

05 mart. 2022
Cel mai delicioase eclere din lume! Rețeta simplă folosită de marii bucătari ai lumii.  Au un gust fabulos
sursa: Food solution

Cu siguranță ai gustat măcar odată un ecler, fie el din comerț, fie făcut în casă. Dacă gustul te-a impresionat, trebuie neapărat să încerci această rețetă. Nu numai că îți vei surprinde oaspeții, dar te vei bucura de un gust fabulos.

Nu este deloc greu să prepari rețeta pentru eclerele perfecte. Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple și, evident, puțin timp în bucătărie. Ele îți vor opri pofta de dulce, iar după ce le vei degusta, le vei prepara sigur și a doua oară.

Atenție însă la modul de prepare. Dacă vrei să obți eclere perfecte, trebuie să urmezi cu strictețe fiecare pas. Cât despre ingrediente, înainte de a te apuca de treabă, asigură-te că ai pe masa de la bucătărie următoarele:

Pentru eclere ai nevoie de:

  • 100 g margarină
  • 4 ouă
  • 125 g făină
  • 1/2 lingurițăsare
  • 125 ml apă

Pentru crema de ciocolată:

  • 1 cană lapte rece
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură cu varf făină
  • esență rom
  • 50 g unt
  • 300 ml frișcă bătută

Pentru glazură 

  • 3-4 linguri cacao
  • 6 linguri apă

Cum prepari rețeta pentru eclerele cu ciocolată

Prima oară te apuci de eclere. Pune margarinta sau untul cu apa și sarea la foc, iar când a fiert adaugă făină și amestecă bine. Se mai fierbe apoi puțin la un foc mic, apoi se ia de pe aragaz și se lasă la răcit, însă mare atenție, într-o cratiță cu apă.

Când compoziia devine rece, se adaugă și ouăle, însă pe rând. Se amestecă bine totul, apoi compozița se pune la cuptor, în formă de bastonașe. Temperatura este de 180 de grade Celsius, iar timpul de coacere este de doar 30 de minute pentru ca totul să fie perfect.

Se scoate compoziția și se lasă la răcit, apoi se taie în două pe lungime. Următorul pas? Pregătim crema de ciocolată. Într-o cratță se pun toate ingredientele menționate anterior, în afară de lapte.

Se fierb la foc potrivit și se amestecă mereu. Laptele se adaugă de abia spre sfârșit, alătur de esența de rom și de unt. După ce este gata, o lăsăm de asemenea la răcit.

Pentru glazură, din nou se fierb toate ingredintele, însă de acestă dată nu le mai lăsăm la răcit, ci o turnăm direct deasupra.