Pentru că se apropie Paștele, mulți se gândesc deja ce fel de cozonac vor pune pe masă. Rețeta lui Cătălin Scărlătescu însă e cea mai căutată acum, dat fiind faptul că preparatul obținut este de-a dreptul delicios.
Cozonacul este desertul vedetă în această perioadă. Cu siguranță nu va lipsi de pe masa nimănui de Paște, însă dacă vrei într-adevăr să își răsfeți oaspeții cu un preparat aparte, rețeta lui Cătălin Scărlătescu este cea mai bună idee.
Dacă ai suficient timp în bucătărie, poți prepara această rețetă, însă dacă vrei neapărat să îl guști și nu stai prea bine cu bucătăritul, cozonacul lui Chef Cătălin Scărlătescu poate fi achiziționat și online. Are 900 de grame și cost 73,90 de lei.
Pe de altă parte, dacă ai suficient timp și vrei să prepari singur cozonacul, iată de ce ingrediente ai nevoie:
Dacă ai bifat toate ingredientele de pe listă te poți apuca de treabă. Ingredientul secret a lui Cătălin Scărlătescu este untul belgian, deci asigură-te că îl folosești în această rețetă.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să amesteci drojdia cu cei 100 de ml de lapte, dar și cu trei linguri de făină. COmpoziția se lasă la cald, până când își dublează volumul.
Între timp laptele se fierbe cu zahărul până când aceste se dizolvă, iar gălbenușurile se vor freca cu praful de sare. Într-un alt vas se pună făină și se adaugă pe rând gălbenușurile, laptele cu zahărul topit, untul belgian, dar și portocala confiată.
Se frământă bine aluatul obținut până când se obține unul omogen, elastic, dar și consistent. Și această compoziție stă la dospit pentru o oră.
Se ia apoi o bucată de aluat și se întinde foarte bine, iar deasupra se pune crema, pe care o vei obține din nuci cu ciocolată belgiană topită, rahat, dar și stafide. Aceasta se rulează, apoi se secționează în două pe lungimea sa.
Cele două părți se vor împleti și se ung apoi cu ou. Ambele se vor lăsa într-o formă tapetată cu unt și făină, din nou la dospit, pentru alte două ore. De abia când aluatul este vizibil crescut, se bagă la cuptor pentru 45 de minute, maxim o oră, la temperatura de 160 de grade. Poftă bună!