Cel mai pufos șnițel de pui. Rețeta fără pesmet. Ingredientul care îi schimbă gustul complet

15 mai 2022
Cel mai pufos șnițel de pui. Rețeta fără pesmet. Ingredientul care îi schimbă gustul complet

Șnițelele sunt unul dintre preparatele greu de refuzat. De cele mai multe ori sunt crocante, delicioase și merg cel mai bine alături de o porție de cartofi prăjiți. Tu ce rețetă folosești pentru a obține cele mai pufoase șnițele?

În general avem șnițele de două feluri: pariziene și vieneze. Dacă te-ai săturat de celebrul șnițel din piept de pui cu pesmet, să nu îți fie teamă să îl încerci pe cel parizian. Se face doar din ouă și făină și este mult mai pufos și sățios. De asemenea, rețeta este una foarte simplă care nu îți va da bătăi de cap.

Dacă te-am convins și vrei să prepari șnițelul de pui fără pesmet, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Piept de pui 2 buc (dezosat si fara piele)
  • 3 ouă
  • 200g făină
  • 2 linguri de lapte
  • 1 linguriță de sare
  • jumătate de linguriță de piper negru
  • ulei de floarea soarelui ( 100g)

Rețeta pentru cele mai pufoase șnițele fără pesmet

Cât despre modul de preparare, lucrurile sunt așa cum le știi, doar că, evident, fără pesmet. Spală pieptul de pui și taie-l în bucăți medii, apoi bate-le bine pentru a fi cât se poate de subțiri. În acest mod, șnițelul va fi gata mai repede, iar carnea nu va absorbi prea mult ulei.

Mare atenție! Optează pentru o folie alimentară atunci când bați carnea pentru a nu o rupe. După ce carnea este pregătită, fiecare bucată de carne este condimentată cu sare și cu piper negru. Dacă simți nevoia și de alt ingredient special pentru carnea de pui, acum este momentul să îl adaugi.

În timp ce carnea se odihnește, apucă-te să prepari crusta. Bate bine cele trei ouă, alături de lapte, dar și de puțină sare și pune și uleiul la încins în tigaie, la foc mic.

Fiecare bucată de carne o vei trece pe ambele părți, prima oară prin făină și de abia apoi în compoziția cu lapte și ouă. Asigură-te că pui carnea direct în tigaie după ce ai trecut-o prin crustă, căci doar așa va fi pufoasă la final.

Șnițelele se prăjesc pe ambele părți, iar la final se scot pe un șervețel de hârtie care să absoarbă uleiul. Le poți consuma fie cu legume, fie cu cartofi prăjiți. Oricum ar fi, sunt delicioase. Poftă bună!