Cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere. Te ajută mult la curățarea ficatului

15 oct. 2021
Cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere. Te ajută mult la curățarea ficatului
Foto: pixabay.com

Curele de detoxifiere nu sunt cele mai recomandate pentru sănătatea noastră sunt de părere specialiștii, pentru că organismul nostru este expertul care se va ocupa singur de asta. Bineînțeles, există anumite metode prin care îi poți veni în ajutor, iar unele ceaiuri sunt un aliat de încredere.

Corpul nostru este cel care face detoxifierea, în mod natural, prin intermediul ficatului, al rinichilor , sistemului circulator și al altor organe. Experții spun că trebuie evitate acele cure care implică suplimente ce promit să curețe organismul de anumiți produși reziduali.

Un astfel de exemplu de cură care promite că ne scapă de toxinele din corp și ne ajută la pierderea kilogramelor este acela care implică laxative, diuretice, vitamine, minerale, ceaiuri ori anumite alimente despre care se spune că au proprietăți detoxifiante.

Într-adevăr, există anumite ceaiuri care pot ajuta ficatul, dar acest lucru nu înseamnă că un ceai, în sine, elimină toxinele din organism. Nu este recomandat să facem detoxifierea cu o dietă de sine stătătoare bazată pe ceaiuri. În primul rând, ceaiurile nu sunt foarte bogate în nutrienții necesari desfășurării tuturor funcțiilor normale ale organismului. Pe de altă parte, ceaiurile pot fi utilizate ca aliat care ajută ficatul în procesul natural de detoxifiere și pot fi băute regulat, de câteva ori pe săptămână.

Cu toate acestea, înainte de a ne baza pe aceste ceaiuri este bine să consultăm un medic, mai ales dacă avem probleme de sănătate, scrie doc.ro.

Ceaiuri care ajută la detoxifiere

Ceaiul verde este benefic pentru sănătate pentru că are un conținut mare de antioxidanți și este util atunci când ne simțim lipsiți de energie.

Ceaiul de ghimbir este, de asemenea, bogat în antioxidanți și are un efect benefic asupra tractului digestiv. El poate fi combinat cu zeamă de lămâie sau cu ceai de păpădie pentru a spori efectul de neutralizare al bacteriilor nocive și pentru susținerea sistemului imunitar.

Ceaiul de anghinare este foarte bun pentru cei care au o sensibilitate sau afecțiune hepatică. El ajută ficatul în eliminarea toxinelor și susține activitatea vezicii biliare.

Ceaiul de mușețel, singur sau ajutat de cel de mentă calmează arsurile și disconfortul gastric și intestinal. El este foarte util în combaterea simptomelor gastrice și hepatice pe care le întâmpinăm uneori.

Ceaiul de Rooibos, fără teină, are antioxidanți polifenolici și flavonoide, fier, potasiu, calciu, fluor, cupru, magneziu, mangan, zinc și acizi alfa. Acesta ajută în buna funcționare a ficatului, susține lupta organismului cu radicalii liberi și favorizează digestia.

Ceaiul de fenicul poate ajuta la curățarea sângelui și este un bun diuretic. Datorită concentrațiilor mari de fitonutrienți, vitamine, minerale și compuși volatili, acesta aduce beneficii organismului. De asemenea, feniculul ne menține sănătoși rinichii și ficatul și ajută la îmbunătățirea digestiei.