Cele mai bune ceaiuri pentru digestie. Te ajută să scapi și de balonare. Medicii le recomandă

28 sept. 2021
Cele mai bune ceaiuri pentru digestie. Te ajută să scapi și de balonare. Medicii le recomandă
Foto: Manki Kim on Unsplash

Ceaiurile ne ajută organismul într-un mod natural și pot fi extrem de benefice în multe situații, cum ar fi cele de digestie. Pot fi un aliat de încredere pentru organismul nostru și ne scapă de senzații neplăcute, precum balonarea. Care sunt aceste ceaiuri recomandate de medicii specialiști?

Pentru o digestie sănătoasă, fără senzații neplăcute de balonare sau constipație, medicii ne recomandă anumite ceaiuri, care pot fi considerați adevărați aliați de încredere în aceste situații.

Ceaiurile care ne scăpă de balonare

În situațiile de balonare, crampe abdominale sau gaze intestinale, specialiștii recomandă ceaiul de ghimbir, care conține mai multe ingrediente active care ne ajută în mod natural la calmarea tractului digestiv. O alternativă o reprezintă ceaiul de hibiscus, care conține compuși care reduc, de asemenea, senzația de balonare și ajută la retenția nedorită de apă în organism.

În fine, ceaiul de păpădie, după cum arată studiile, are proprietăți diuretice impresionante, la fel ca și cel de hibiscus. În acest caz, ceaiul preparat din rădăcina sau frunzele de păpădie este considerat un remediu puternic pentru balonare, dar și alte probleme digestive, spun medicii.

Ceaiurile care ne ajută digestia

Anumite ceaiuri ne ajută prin creșterea secreției de bilă, lucru care accelerează și ușurează digestia. Unele dintre ceaiurile recomandate sunt cel de mentă, de roiniță și de mușețel, scrie doc.ro.

În primul rând, ceaiul de mentă calmează durerile și ne poate scăpa de disconfortul cauzat de gazele intestinale și de balonare. Acesta este benefic și în cazul sindromului de intestin iritabil. La fel ca și menta, roinița are proprietăți care ne ajută în situațiile în care ai acumulat gaze în intestine și ai un disconfort sporit. De asemenea, ingredientul activ principal din roiniță ajută la calmarea spasmelor musculare din tractul digestiv, mai spun specialiștii.

Nu în ultimul rând, ceaiul de mentă are proprietăți antiinflamatoare și calmează astfel disconfortul cauzat de gaze și de balonare.

Cum scăpăm de constipație

Cele mai bune ceaiuri în acest caz sunt cel de senna, pentru că stimulează sistemul digestiv, dar și ceaiul de nalba albă. În cazul rădăcinii acestuia din urmă, aceasta conține substanțe care sunt utile în caz de constipație sau diaree.

Bineînțeles sunt numeroase tipuri de ceaiuri care îți îmbunătățesc digestia și te scapă de situațiile neplăcute și pentru a avea cel mai bun rezultat, medicii recomandă să consulți un specialist care îți poate recomanda remediul potrivit pentru organismul tău.