Cele mai bune clătite din lume. Rețeta de vis lui Chef Florin Dumitrescu. Folosește două ingrediente secrete

16 dec. 2021
Cele mai bune clătite din lume. Rețeta de vis lui Chef Florin Dumitrescu. Folosește două ingrediente secrete

Când vine vorba de clătite, puțini se pot abține. Pe lângă faptul că sunt un desert care se prepară foarte repede, rapid, clătitele pot deveni și un aperitiv cald. Chef Florin Dumitrescu are însă un secret în rețeta lui de clătite cu nuci și miere pe care puțini îl știu.

Chef Florin Dumitrescu și-a lansat lansat propriul site, www.florindumitrescu.ro, iar cu această ocazie a decis să le spună fanilor săi un secret care le va fi de mare folos în bucătărie.

Având în vedere faptul că unul dintre cele mai rapide și delicioase deserturi sunt clătitele, Chef Florin Dumitrescu  s-a gândit la toate. El a dezvăluit rețeta sa secretă pentru cele mai delicioase clătite cu miere şi nuci.

Dacă vă întrebați ce este atât de special la rețeta lui Chef Florin Dumitrescu, ei bine, veți avea o surpriză. Bucătarul folosește bere în prepararea clătitelor sale, așa că trebuie neapărat să încercați măcar odată această rețetă.

Pentru a prepara cele mai delicioase clătite cu miere și nucă veți avea nevoie de:

  • 200 gr făină
  • 1 ou
  • 100 gr zahăr
  • un praf de sare
  • aprox. 350 ml lapte
  • 50 ml bere
  • ulei
  • 200 gr nuci
  • 50 ml miere
  • zahăr pudra

Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu pentru clătite

Modul de preparare nu se schimbă deloc spre deosebire de rețeta pentru clătitele normale, așa că nu veți întâmpina mari dificultăți. Începeți prin amestecarea făinei cu ouă, zahăr, sare, apoi adăugați laptele. Mare atenție, laptele trebuie adăugat treptat, până când amestecul devine unul omogen, fără umflături,

Tocmai la final adăugați berea și doar câteva picături de ulei. Berea este cea care va face clătitele pufoase pentru mai multă vreme și de asemenea, le va face să nu se usuce prea curând.

Pentru umplutră va trebui să prăjiți nucile în tigaie, fără a adăuga însă ulei. Acestea se lasă la răcit și de abia când ajung la temperatura camerei se amestecă cu mierea.

Avem, umplutră, avem clătite, urmează partea preferată a tuturor. Puneți amestecul pe clătite și îndoițile, răsucițile, sau pune-țile una peste alta. Oricum ar fi, gustul va fi cu siguranță cel așteptat și s-ar putea să vă surprindă chiar mai plăcut, motiv pentru care puteți repeta rețeta oricând doriți.