Șnițelele sunt unele dintre cele mai simple și gustoase preparate, fiind, de asemenea, extrem de îndrăgite și de către cei mici. Una dintre cele mai cunoscute rețete este cea a lui chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei trei jurați de la „Chefi la cuțite”.
Chef Cătălin Scărlătescu povestește că a ideea acestei rețete de șnițele i-a venit în minte acum 18 ani, la nervi. Pe vremea aceea, rețeta era necunoscută în România, motiv pentru care juratul glumește și spune că ar fi putut ajunge milionar dacă ar fi brevetat invenția sa.
Atunci când i-a venit această idee lucra ca bucătar la o terasă, iar un client i-a cerut să prepare gujoane de pui, dar care să fie puțin diferite. Întorcând-se nervos în bucătărie, acesta a aruncat cu punga de fulgi de porumb pe masă. La auzul sunetelor făcute de fulgii de porumb, acesta sa gândit să dea carnea de pui prin crocantul obținut.
„În 2003, înnebunise lumea cu crochetele de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.
Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea.”, a povestit chef Cătălin Scărlătescu.
Juratul de la emisiunea „Chefi la cuțite” a mai povestit că a început să zdrobească fulgii de porumb și să facă un fel de pesmet. Ulterior, acesta spune că a asezonat carnea cu muștar, puțină cremă de trufe și un pic de unt de trufe.
„Am început să zdrobesc și am făcut eu un fel de pesmet. Am asezonat carnea cu muștar, puțină cremă de trufe, un pic de unt de trufe și am dat gujoanele prin chestia aia crocantă. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi”, a povestit chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre jurații de la emisiunea „Chefi la cuțite”, difuzată la Antena 1.