Cele mai bune suplimente alimentare și vitamine pentru digestie. Ce recomandă experții de peste hotare

26 sept. 2021
Cele mai bune suplimente alimentare și vitamine pentru digestie. Ce recomandă experții de peste hotare
Foto: Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

A mânca sănătos în societatea de astăzi a devenit o adevărată provocare. Fructe și legume pline cu pesticide, pui îmbibați cu hormoni, dulciuri care folosesc aditivi toxici și lista poate continua. Toate aceste alimente slăbesc sistemul imunitar al organismului și crează probleme digestive.

Astfel că tot mai mulți oameni apelează la medic pentru a cere ajutorul cu privire la problemele cu care se confruntă tot mai des. Specialiștii de peste hotare sunt de părere că cele mai bune suplimente pentru digestie sunt vitaminele din complexul B.

Aceasta asigură aportul energetic necesar și ajuta la buna funcționare a organelor. Fiecare vitamina B are un rol important în organism, îndeplinind diferite funcții, începând de la formarea eritrocitelor (globulele rosii din sange), până la întărirea unghiilor și regenerarea părului, dar și a altor celule din corp.

Vitaminele din complexul B ajută foarte multe și la descompunerea anumitor alimente din dieta noastra.

De ce sunt importante vitaminele B pentru organism

De exemplu, vitaminele B2 și B5 sunt importante pentru descompunerea carbohidratilor din corp, a grăsimilor si proteinelor si tot ele ii permit organismului sa absoarba nutrientii de care are nevoie. Aceste vitamine se gasesc in alimente cum sunt ouale, pestele, nucile si spanacul.

Vitamina B6 are un rol de bază în metabolizarea aminoacizilor din alimentele pe care le consumăm zilnic. Aceștia sunt esențali pentru structura, funcționarea și reglarea tesuturilor și organelor din corpul nostru.

De asemenea, vitamina B3 ajută la buna funcționare a sistemului digestiv. În plus,  stimulează colesterolul „bun” (HDL) din corp. Colesterolul bun sau HDL este renumit pentru faptul ca transporta colesterolul „rau” (LDL) cat mai departe de artere si il aduce inapoi in ficat. Ficatul, apoi, secreta colesterolul in bila.