Cele mai delicioase clătite FĂRĂ făină. Rețeta sănătoasă pe care trebuie să o încerci. E recomandată în diete

12 mai 2022
Cele mai delicioase clătite FĂRĂ făină. Rețeta sănătoasă pe care trebuie să o încerci. E recomandată în diete
Sursă Foto: Happy Healthy Mama

Clătitele sunt de-a dreptul delicioase, însă făina, laptele și ouăle pot fi uneori dificil de digerat. De asemenea, acestea nu sunt recomandate nici în dietă. Tocmai de aceea, îți propunem o rețetă deosebită pentru clătite, fără pic de făină. 

Fie că ai de ținut o dietă, sau fie că îți dorești o variantă mai sănătoasă a clătitelor, această rețetă îți va fi de mare ajutor. Făina este înlocuită cu banane, drept urmare, textura lor nu va fi prea diferit de cea pe care o știi deja.

De asemenea, dacă vei opta pentru o umplutură cu gem, vei obține un preparat extrem de sănătos, dar și sățios, așa că apucă-te de treabă.

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de doar trei ingrediente foarte simple: 3 banane, trei ouă și puțin ulei de cocos.

Modul de preparare cel mai probabil îl știi deja. Prima oară te vei ocupa de banane. Acestea se curăță de coajă și se pisează până când vei obține o textură cremoasă.

Rețeta pentru clătitele fără făină

Sparge apoi și ouăle, bate-le bine, ca pentru omletă, apoi toarnă-le peste pasta de banane. Amestecă bine întreaga compoziție până când devine omogenă.

Urmează ultimul pas și anume prăjirea. Adaugă puțin ulei de cocos în tigaie. Poți opta pentru un spray cu ulei de cocos, sau poți întinde uleiul cu un șervețel pentru a evita excesul.

Se pun două linguri de aluat la prăjit, care se gătesc timp de un minut pe fiecare parte. În momentul în care acestea devin aurii, înseamnă că sunt gata. La final le poți umple fie cu gem, fie cu cremă de ciocolată după preferințe.

Oricum ar fi, pe lângă că sunt delicioase, sunt și mult mai sănătoase decât clătitele pe care le-ai preparat până acum. Poftă bună!