Cele mai delicioase clătite FĂRĂ lapte și FĂRĂ apă minerală. Rețeta pe care trebuie să o încerci neapărat

18 mai 2022
Cele mai delicioase clătite FĂRĂ lapte și FĂRĂ apă minerală. Rețeta pe care trebuie să o încerci neapărat
Sursă: Goodfon.com

Clătitele sunt delicioase, ca să nu mai vorbim de faptul că sunt gata în doar câteva minute. Totuși, dacă vrei să încerci ceva nou fără apă minerală și fără lapte, își recomandăm această nouă rețetă.

Laptele și apa minerală nu sunt ingrediente pentru oricine, însă asta nu înseamnă că trebuie să ratezi gustul delicios al clătitelor. Această rețetă are ingrediente care te vor ajuta să te bucuri de clătitele autentice și chiar dacă nu vor fi la fel de pufoase, își promitem un gust aparte.

Dacă te-am convins, pentru a prepara rețeta de clătite fără lapte și fără apă minerală vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5 ouă
  • 450 ml apă
  • 300 g făină
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 4 linguri ulei
  • gem, după gust
  • ulei pentru prăjit
  • un praf sare

Odată ce ai bifat toate ingredientele de pe listă, te poți apuca de treabă, căci lucrurile nu sunt cu mult diferite față de ce știai până acum. Mare atenție însă! Urmează fiecare pas în parte pentru a obține textura dorită și gustul aromat.

Regulile de bază când prepari rețeta pentru clătite

Făina se trece prin sită, apoi se pune într-un castron mare unde se adaugă și restul ingredientelor. Compoziția se amestecă foarte bine, apoi se acoperă și se bagă la frigider pentru cel puțin o oră și jumătate. Unge apoi cu puțin ulei tigaia în care vrei să le prepari și toarnă opoziția cu ajutorul unui polonic.

Întoarce clătitele de pe o parte pe alta, iar la final consumă-le cu puțin gem, sau de ce nu, cu o cremă de ciocolată. Ține cont de faptul că, pentru a avea textura dorită, făina trebuie neapărat să fie cernută. De asemenea, asigură-te că mesteci compoziția foarte bine pentru a evita formarea unor cocoloașe.

Nu adăuga compoziția în tigaie până când aceasta nu este încinsă! Riști să obți o clătită albă cu o textură care nu te va încânta prea mult.