Consumă varză murată cu trei ore înainte să mergi la somn! Ce efecte minune vei simți imediat în organismul tău

21 oct. 2021
Consumă varză murată cu trei ore înainte să mergi la somn! Ce efecte minune vei simți imediat în organismul tău
Sursa foto: Pixabay

Cum sezonul de pus varză la murat este în toi, poate nu știați ce beneficii are acest aliment și de ce este bine să-l consumați înainte de a vă duce la culcare. Pe lângă faptul că este bogat în vitamine, te ajută în lupta cu anumite afecțiuni și îmbunătățește digestia. Descoperiți mai jos care sunt toate beneficiile pe care le oferă consumul de varză crudă sau murată.

În stare crudă, varza are numeroase substanțe nutritive și conține multe vitamine care îți mențin corpul sănătos. Printre acestea enumerăm fibrele, vitamina A, C și E. Pe de altă parte, varza murată este îmbogățită prin procesul de fermentare cu vitaminele B1, B2, B3, B6 și B9 și specialiștii o recomandă mai ales pentru cei care suferă de anumite boli, scrie VoxBiz.ro.

Ce beneficii are varza murată?

Vitamina B12, care este prezentă în cantitate mare în varza murată îți ajută organismul prin înlăturarea oboselii și anemiei. În cazul în care avem lipsă de această vitamină în organism putem ajunge să avem palpitații, stare de slăbiciune, pierderi de memorie și scăderea auzului.

Încă din anul 1948, cercetătorii au descoperit că varza conține o substanță antiulceroasă, mai exact vitamina U, care protejează mucoasa tractului gastro-intestinal de formarea ulcerului şi contribuie la tratarea ulcerațiilor. În plus, această legumă mai ajută și la stimularea sucului gastric și a secreției biliare.

Afecțiunile ficatului pot fi ameliorate, de asemenea, de consumul de varză, dar și afecțiunile rinichilor și aparatului locomotor.

Nu în ultimul rând, varza murată conține numeroase bacterii benefice pentru organism, care apar în urma procesului de fermentație și restabilesc activitatea vilozităților intestinale. Nu mai puțin de 10 miliarde de bacterii benefice se găsesc în doar 150 de grame de varză murată, care ajută procesul digestiv în cazul persoanelor care prezintă o scădere a funcțiilor motrice ale intestinelor.

Un somn mai odihnitor

Prin procesul de murare sau înăbușire, varza nu-și pierde din calități și ajută la vindecarea membranei mucoasei intestinale, la bolnavii care nu au voie să mănânce celuloză. Consumul acestei legume îmbunătățește digestia, scoate din organism reziduurile și activează enzimele care neutralizează substanțele cancerigene.

Potrivit unui studiu, cei care consumă varză murată cu 3 ore înainte de culcare au parte de un somn mai odihnitor pentru că ajută sistemul digestiv să lucreze mai ușor.