Cum trebuie folosit parfumul pentru ca acesta să reziste cât mai mult. Aplicarea lui incorectă poate provoca boli de piele

24 mart. 2021
Cum trebuie folosit parfumul pentru ca acesta să reziste cât mai mult. Aplicarea lui incorectă poate provoca boli de piele

Fie că este un parfum mai scump sau mai ieftin, este extrem de important modul în care acesta este aplicat și păstrat. După desigilare, acesta trebuie folosit până la data expirării scrisă pe ambalaj, însă specialiștii în domeniu spun că după câteva luni, acesta își pierde din intensitate, deci este bine să-l consumați pe tot în maxim un an de când l-ați desfăcut.

Dermatologii avertizează și cu privire la modul cum este folosit în parfum pentru că dacă nu suntem atenți ne putem trezi cu boli de piele, fără să știm cum au apărut.

Parfumul aplicat greșit poate provoca boli ale pielii

„Aplicarea parfumului sau a loţiunii aftershave şi expunerea la razele soarelui poate conduce la apariţia unei afecţiuni numite poikilodermie”, spun medicii, potrivit voxbiz.ro.

Poikilodermie este de fapt o afecţiune cutanată care se manifestă printr-o atrofie a epidermului, o piele slab pigmentata (discromie), dilataţii ale vaselor superficiale ale dermului, zonele afectate fiind pozitionate în plăci sau în reţea.

Riscul aplicării greșite a parfumului este mare. Poate fi declanșată o hipopigmentare a pielii, iar vasele capilare chiar se pot sparge. Corect este să nu ne dăm direct pe piele cu parfum, ci în aer și să trecem prin vaporii de parfum rămași în aer. Se poate aplica parfumul și direct pe haine, dar atenție mare să nu păteze.

Cum se aplică parfumul ca să reziste cât mai mult

Parfumierii de top recomandă aplicarea parfumului la ceafă, în spatele urechii sau la încheietură. În acest mod, mirosul va rezista mult mai mult. De asemenea, aceștia spun că o variantă ar fi și aplicarea lui în păr, dar cu rezerva că va usca părul.

Parfumurile care rezistă cel mai mult sunt cele cu o concentraţie de 25% ulei, care vor rezista piele între 9h şi 16h. Cele care conțin o concentraţie de 10-20% vor persista în jur de 6 ore.