De unde poate fi descărcată adeverința de vaccinare anti-coronavirus. Este de acum disponibilă și online

25 mart. 2021
De unde poate fi descărcată adeverința de vaccinare anti-coronavirus. Este de acum disponibilă și online

Începând cu 9 martie 2021, adeverința de vaccinare împotriva noului coronavirus poate fi descărcată de pe o nouă platformă lansată de autorități. Aceasta este disponibilă în format electronic și poate fi descărcată din Registrul electronic național al vaccinărilor. Valeriul Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a fost cel care a făcut anunțul.

„Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a transmis renumitul medic militar.

De unde poate fi descărcată adeverința de vaccinare anti-coronavirus

Așadar adeverința de vaccinare poate fi obținută accesând linkul adulti.renv.ro.

După ce intrați pe pagină trebuie să apăsați enter pe butonul „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”. Imediat o să apară o pagină cu informarea clasică GDPR, legată de prelucrarea datelor cu caracter personal. Trebuie mai întâ să bifați că sunteți de acord, iar apoi veți fi redirecționați către pagina de autentificare, unde trebuie completat CNP și numărul de telefon al persoanei vaccinate.

Ulterior va veni un cod de siguranță prin SMS. După ce acesta va fi introdus în câmpul indiact, se va putea descărca adeverința de vaccinare.

În prezent, documentul respectiv este primit de fiecare persoană care se vaccinează în format fizic. Însă dacă cineva îl pierde, poate să-l descarce conform instrucțiunilor menționate mai sus.