Poate nu știați, dar există o legumă care este considerată un adevărat „dușman” al diabetului și are multe alte beneficii pentru organismul nostru. Cunoscută drept „mâncător de zahăr”, aceasta împiedică absorbția zaharurilor și reduce secreția de insulină.
În cazul în care nu v-ați dat seama, fasole, pentru că despre această legumă este vorba, este bogată în magneziu, calciu, seleniu, fier şi vitamina B. Este cunoscut faptul că este bogată în fibre vegetale care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină, fiind numită și „mâncător de zahăr”.
De aceea, este recomandată deseori diabeticilor, dar și pentru carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile.
Fasolea mai este cunoscută și pentru faptul că ajută la eliminarea toxinelor din organism și susține funcţiile musculare şi nervoase prin conținutul său de magneziu.
Această legumă are în conținutul său molibden, un mineral mai puţin cunoscut, necesar pentru fabricarea unor enzime cu rol în detoxifiere a organismului. În plus, datorită conținutului bogat de fibre proteine, glucide, fier, potasiu, seleniu şi calciu este adesea recomandată de medici celor care au lipsă de fier sau copiilor în creștere.
Cercetările mai arată că fasolea are un rol benefic și în reducerea riscului de cancer de colon, la sân sau boli cardiace.
Dacă nu vrem să avem probleme de balonare, boabele de fasole trebuie puse la înmuiat cu opt ore înainte de fierbere. De asemenea, atunci când le fierbem este recomandat să folosim în loc de sare o crenguță de cimbru și câteva boabe de piper.
Fasolea poate fi un produs complementar pentru alimentele bogate în vitamina C, precum roșia, țelina, morcovii, usturoiul sau pătrunjelul.
Nu în ultimul rând, fasolea albă conține pe lângă antioxidanți și substanțe benefice care ajută în lupta cu bolile și ne dau o stare generală de bine.